Inför VM i wushu

7 september 2017  |  Annie Carriage

Mellan 27:e september och 3:e oktober är det dags för VM i wushu i den ryska staden Kazan. Mästerskapen hålls vartannat år och Sverige skickar i år en trupp på 6 fighters från fyra olika föreningar, samtliga tävlar i stilen sanda.

I damklassen har vi Elin Öberg och Emma Syring. Elin har tidigare tagit sig till VM-final i Jakarta 2015 och tog guld på EM i Moskva 2016. För Emma är det internationellt debut. På herrsidan har vi Stefan Montoya och Amir Malekpour, Sebastian Espe samt Domingos Kiesse. Stefan och Amir kommer är debutanter, Sebastian har haft möjligheten att känna på VM-konkurrensen i Jakarta och Domingos har gått hela vägen till guldet på EM i Moskva 2016. Med det sagt har Sverige ett intressant lag med blandning av erfarna och nykomna fighter, säger landslagscoachen Anatoli Grigorenko till budokampsport.se.

Över 100 länder beräknas åka till Ryssland och delta och konkurrensen är hård.

Konkurrensen på ett sanda VM är grymt tuff och förutom de tre stora drakar, Kina, Ryssland och Iran finns det många länder som satsar stenhårt på denna växande kampsport. Vi förväntar oss tuffa möten och ska se till att varje motståndare ska minnas vårt lag. Lyckas vi med det som vi kan prestera, bör vi få utdelning i form av placeringar. Svenska sandalandslaget har ingen brist på vare sig talanger eller arbetsmoral, tillägger Anatoli.

Fullständiga truppen
Elin Öberg, Combat Academy IF Täby
Emma Syring, Fightclub Freestyle Stockholm IF
Stefan Montoya, Pancrase Shootfighting Sällskap
Amir Malekpour, Pancrase Shootfighting Sällskap
Sebastian Espe, Idrottsförening Ale Kampsportshuset
Domingos Kiesse, Combat Academy IF Täby

Text: Annie Bondefelt
Foto: Anton Svedberg

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4