Rostem Akman klar för ny match på Superior Challenge

Rostem Akman gick i våras över till proffs-MMA efter att länge varit en av Sveriges skickligaste i amatördelen. Nu är han ånyo klar för match på Superior Challenge den 2:a december i Stockholm. Han ställs mot norrmannen Gard Sagen.
– Jag gillar att matchen mot Gard blev av igen, vi har ouppklarade affärer, säger Akman till budokampsport.se.

11 september 2017  |  Jonathan Broberg

Superior Challenge i Eriksdalshallen den 2:a december börjar så sakteliga ta form, och idag presenteras den första matchen.

Rostem Akman ställs mot norrmannen Gard Sagen i weltervikt, -77,1kg.
– Sen min sista match har jag gjort stora framsteg i min utveckling. Jag har sagt upp mig på jobbet och kan nu börja träna heltid istället för att kombinera med heltidsarbete.

Akman inleder nu sin resa mot matchen och beskriver hur uppladdning är tänkt att ta form.
– Min uppladdning kommer ske på Fightzone Stockholm/Kampsportstadion. Egentligen inget konstigt. Fortsätta ”grinda” på och givetvis öka tempot nu. Jag har även kommit igång med en fystränare/kostrådgivare i form av Ulf Ekstam på Fysiq. Otroligt glad över det, alla vet att det är fysiken och kosten som jag ligger lite efter i.

”Har ouppklarade affärer”
Han passar också på att skicka en liten kommentar till sitt kommande motstånd.
– Jag gillar att matchen mot Gard blev av igen, vi har ouppklarade affärer.

Foto: Superior Challenge

Text: Jonathan Broberg
Foto: Superior Challenge

25
17
19