Sebastian Espe håller tummarna

11 september 2017  |  Annie Bondefelt

Den 27:e september inleds VM i wushu i Kazan, Ryssland. Sverige skickar dit 6 deltagare som kommer tävla i sanda och en av dessa är Sebastian Espe från Idrottsförening Ale Kampsporthuset.

Sebastian växte upp med en äldre bror som tidigt började träna kampsport och som sedermera öppnade en egen förening 2011.

När han öppnade sin egen klubb på våren 2011, var jag självklart hans första elev och det var först då jag började träna kampsport på riktigt.

VM i Kazan blir Sebastians andra, redan 2015 var han på plats i Jakarta och han har sett fram emot mästerskapet i slutet på september.

Att få uppleva och representera sitt land i ett VM är en mäktig känsla som är svår att beskriva med ord. Men man kan inte mer än att bara njuta av upplevelsen och ta vara på all lärdom och erfarenheter man får med sig efter en sådan resa. Mycket hinner hända på två år och med mer erfarenhet och en hel del hård träning känner jag mig som en mycket mognare och mer utvecklad fighter.

Men det finns eventuellt ett hinder som kan stoppa Sebastian från att medverka i VM.

Mina förberedelser har varit bra, jag har kört en hel del privatträning med min coach och bror och fått sparringen på Conde Bjj & MMA i Göteborg, samt på landslagets olika träningsläger. Sedan ungefär två månader tillbaka har jag dragit mig med en skada i ländryggen, som nu lyckats utveckla sig riktigt illa. Som atlet har jag alltid haft en tendens till att nonchalera mina skador, och i detta fall har denna skada lyckats utveckla sig ganska illa. Detta har begränsat mig från nästan all typ av träning de senaste två veckorna, vilket rent ut sagt är skit. Jag har tid med sjukgymnast och läkare som skall kolla upp min rygg i slutet på denna vecka. Innan de vill jag inte yttra mig om hur mina VM planer ser ut, mer än att jag håller tummar och tår på att min kropp hinner återhämta sig och läka.

Text: Annie Bondefelt
Foto: Madelein Larsson Wollnik

30
19
26