SM i BJJ

Stjärnan Sophia Nordenö är en av de kanske mest meriterade BJJ-idrottarna under SM i Jakobsberg i helgen. Men trots alla framgångar, nationellt som internationellt, ser hon fram emot tävlingen i helgen.
– Jag känner mig stark och upplever mig ha mera verktyg i lådan än tidigare, säger hon till budokampsport.se.

13 september 2017  |  Jonathan Broberg

På lördag är det dags för SM i BJJ i Jakobsberg utanför Stockholm.

Sophia Nordenö har laddat upp rejält. Dessutom har hon tagit en paus från sitt dagliga arbete för att försöka bli en så vass BJJ-idrottare det bara går.
– SM är såklart väldigt viktigt, framförallt för att det är en del i landslagets kriterium. Det är inte gratis att tävla och träna och jag har lovat mig själv att satsa och all ekonomisk hjälp är av stor vikt då jag tagit ett uppehåll från sjukgymnastyrket för att bli så bra som möjligt inom jiujitsun. Samtidigt ser jag SM som viktigt för sportens erkännande utåt.

Hon siktar förstås högt under SM.
– Målet med helgens SM är såklart att vinna. En plan/önskan är också såklart att visa upp en teknisk jiujutsu. Man vill ju kunna vara sitt bästa jag då det är Svenska Mästerskapen .

“Mera vattentätt game”
Och uppladdningen har gått bra och hon känner sig redo.
– Jag är taggad inför helgen, ska bli kul att dra igång säsongen igen och att få chans att köra med några av de bästa tjejerna i Sverige. Jag har haft en sommar av uppbyggnad i gymmet och jobbat med några av de luckor mitt game har och hoppas på att kunna visa upp ett ännu mera vattentätt game på lördag. Jag känner mig stark och upplever mig ha mera verktyg i lådan än tidigare, vilket jag hoppas ska ta mig en bit på vägen på lördag.

Sophia Nordenö vinner pris på Kampsportsgalan 2014
Foto: Hamid Ershad Sarabi

Text: Jonathan Broberg
Foto: Eva Hedman/Hamid Ershad Sarabi

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4