Fystesterna inleds i helgen

15 september 2017  |  Annie Carriage

I helgen inleds Svenska Budo & Kampsportsförbundets fystester för anmälda landslag. Nyligen rekryterade Helena Hugosson leder arbetet av den fördjupade elitsatsningen och kommer finnas på plats när landslaget för Shorinji Kempo gör sina tester på söndag. Nästa i följd är MMA den 21-24 september.

Syftet med testerna är att få fram en fysprofil som landslagsledningen får ta del av, den nya kunskapen ska fungera som ett verktyg för både landslagstränaren och klubbtränaren med målet att idrottaren ska utvecklas. Genom uppföljning med fler fystester framledes kommer utvärdering av den individuella utvecklingen förenklas när jämförelse med äldre resultat kan göras.

Många olympiska idrotter är redan långt fram i processen att använda fystester för att följa sina idrottares utveckling och Svenska Budo & Kampsportförbundet kommer att arrangera tester för 8 anmälda landslag under hösten med förhoppningen att utveckla både individer och landslag.

Text: Annie Bondefelt
Foto: Matilda Ritzén

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4