Max Lindblads framgångar fortsätter

18 september 2017  |  Annie Carriage

Max Lindblad hängde med två vänner som tränade BJJ, efter att han lyckades göra sitt första armlås och sitt första svep var han fast och har sedan dess gått från klarhet till klarhet. I våras blev han nominerad till Årets Mästare på Kampsportsgalan och han inledde också året med att vinna grand slam i London. Därefter var det dags för träningsläger i Holland innan han i somras åkte till Long Beach i USA och kom hem med ett VM-brons. Inför helgens SM var målet tydligt.

Min målsättning med SM var självklart att vinna och se till att vår klubb, Prana Jiu jitsu, skulle vinna bästa förening för tredje året i rad! Något både jag och mitt team lyckades med, säger Max till budokampsport.se

Veckan innan tävlingen kände jag mig krasslig. Men just på tävlingsdagen kände jag mig toppen. Vi är många som tränar hårt ihop på klubben och ständigt pushar varandra. Tack vare mina klubbkamrater och tränare så känner jag mig aldrig ur form, fortsätter han.

I finalen mötte han 21-årige Alexander Baffoun från Malmö.
Han är mycket talangfull men jag tror att jag har mera tävlingserfarenhet än honom och det är nog det som gjorde att jag vann.

Efter ett mycket framgångsrikt 2017 blickar Max fram emot Lissabon och EM i början av 2018.
Just nu håller jag på att få mitt nya bälte registrerat. Sen är det dags att samla rankingpoäng så att jag kan åka till EM i slutet av januari, berättar Max.

Jag vill tacka alla mina vänner, familj, tränare, träningskamrater och sponsorer som gjort och fortsätter göra min resa möjlig. Och om det är någon där ute som vill följa min resa kan ni göra det via Facebook eller via instagramkontot @mordroten, avslutar Max.

Text: Annie Bondefelt
Foto: Elina Moestam

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4