SB&K föreläste om MotoriQ i Danmark

I vintras startade Svenska Budo & Kampsportsförbundet upp projektet MotoriQ, med utgångspunkt från det banbrytande synsättet på träning som kallas physical literacy. I helgen var Pilo Stylin från SB&K inbjuden till Nordic children and youth sports conference i Helsingör för att föreläsa om physical literacy och berätta lite om förbundets projekt MotorIQ.
– Väldigt hedrande och kul. Säger Pilo Stylin till budokampsport.se.

18 september 2017  |  Jonathan Broberg

I Danmark liksom i Sverige ses physical literacy som ”det nya svarta” inom idrotten och intresset för detta relativt nya ämne är stort. Så när åtta olika idrotters förbund från Åland, Danmark, Finland, Island, Norge och Sverige möttes fanns physical literacy med på schemat.
– Det var väldigt hedrande och kul att bli inbjuden för att få tala om Physical literacy som förbundet valt att satsa på. Det märks att ämnet är nytt men samtidigt är det något som väcker intresse hos alla som förstår dess innebörd, säger Stylin.

Physical literacy kan beskrivas vara kombinationen av motivation, självförtroende, fysisk kompetens, kunskap och förståelse att värdesätta och ta ansvar för att vara fysiskt aktiv genom hela livet.
– Physical literacy kan ses som grunden för både folkhälsa och framtida idrottsliga prestationer på högsta nivå. Det är nyckeln till all fysisk aktivitet och därför viktigt inte bara för idrotten utan för hela samhället, avslutar Pilo.

Text: Jonathan Broberg
Foto: privat

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

2
8
10