Ökat stöd till idrotten

25 september 2017  |  Annie Carriage

19 miljoner kronor blir det ökade stödet för idrottsrörelsen i regeringens budgetproposition för 2018, vilket totalt ger ett stöd till idrotten på 1,954 miljarder kronor.

– Jag välkomnar att regeringen ökar idrottens stöd med 19 miljoner kronor. Socialdemokraterna ska ha ett erkännande för att de har uppfyllt sitt vallöfte att öka stödet till idrotten med 227 miljoner kronor under mandatperioden, säger Björn Eriksson till Riksidrottsförbundets hemsida.

Sen tidigare har idrotten fått öronmärkta pengar för arbete med integration vilket nu har blivit en del av den ordinarie budgeten. Denna gång avsätter regeringen också 250 miljoner till lovaktiviteter och 300 till ökad simkunnighet, dock finns inga öronmärkta medel för den satsningen regeringen vill göra på daglig rörelse och idrott i grundskolan.

– Rörelseförståelse är lika viktigt som läsförståelse, de fina orden måste fyllas med kullerbyttor, klätterställningar och lekar på skolgårdar över hela landet. Regeringens utlovade satsning för rörelse förutsätter att det också tillsätts resurser, fortsätter Björn Eriksson.

Text: Annie Bondefelt
Foto: Annie Bondefelt

 

 

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4