Budokampsport.se besökte Distrikt västs kontor

Budokampsport.se befinner sig just nu i Göteborg för en rundresa och har bland annat besökt Distrikt Västs lokaler alldeles intill Avenyn, där Madeleine Håkansson just nu arbetar som samordnare.
– Det är ett jättekul jobb, jag är själv kampsportare så att kunna arbeta med min favoritsysselsättning är fantastiskt, säger hon till budokampsport.se.

26 september 2017  |  Jonathan Broberg

Kampsporten växer, även i väst. Och i Distrikt väst går också verksamheten framåt. På kontoret jobbar Madeleine Håkansson som samordnare.

Hon ser stora utmaningar i att fortsätta avancera och ta mark.
– Det är ett otroligt spännande jobb vi har att försöka förvalta intresset som finns. Vi vill ju få igång eventbiten mer och vi kommer snart sätta oss och planera inför den närmaste framtiden.

Kampsporten var annars med under Olympic days på Liseberg för ett tag sedan.
– Ja, det var tre föreningar från tre idrotter som var med. En taidoförening, en från kyokushin och en från capoeira. Eventet fortgick en fredag, lördag och söndag och det var ett väldigt bra tillfälle att visa upp sin verksamhet på. Tyvärr blev det ju inte Kulturkalas för oss i år, men vi hoppas kunna vara med nästa år igen.

Madeleine, hur ser en dag för dig ut?
– Jag tror inte det finns någon dag som är den andra lik, de är alla väldigt olika och det beror också på lite vilken del av året som vi är inne i. I början av året är det mycket med inbetalningar och årsavgifter, medan våren är lite mer eventbetonad.

En sak som Håkansson emellertid hoppas kunna utveckla är att inte verksamheten enbart blir Göteborgsfixerad.
– Nej, precis. Vi har ett stort distrikt som sträcker sig till Linköping och Halland också och det är kanske ibland lite lätt att arbetet fokuseras kring Göteborg eftersom vi har kontor här. Men det hoppas jag att vi ska kunna förbättra.

Håkansson, som annars är en väletablerad BJJ-stjärna, ser också kampsportens utveckling som positiv i distriktet, och hon tror att framgångarna kan bero på att det finns så många olika kampsporter i förbundet.
– Ja, det finns något för alla känns det som. Vill man tävla kan man göra det, vill man bara träna går det också alldeles utmärkt. Jag tror att det bidrar mycket till kampsporternas framfart.

Text och foto: Jonathan Broberg

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4