Joakim Karlsson ny förbundskapten för landslaget

26 september 2017  |  Annie Carriage

Joakim Karlsson är ett välkänt namn i thaiboxningsvärlden och har sedan i slutet på 2016 varit assisterande förbundskapten till Pelle Bånghäll. Nu väntar en ny utmaning som förbundskapten.

Vi i styrelsen vill tacka Pelle får all den tid och det engagemang han lagt ner under sitt förtroendeuppdrag och önskar honom lycka till i allt det han tar sig för i framtiden. Samtidigt välkomnar vi Joakim Karlsson och ser fram emot kommande framgångar, skriver Svenska Muay Thai förbundet på sin hemsida.

Joakim Karlsson är sedan länge en mycket uppskattad tränare och har själv en lång och framgångsrik karriär som aktiv. Förra året började han som assisterande förbundskapten och nu tar han ytterligare ett kliv.

Det har varit ett intressant år som assist där jag fått lite mer kött på benen var det gäller uttagningar till landslag och mer erfarenhet vid större mästerskap. Nu kommer jag ta utmaningarna som de kommer och ta det därifrån, säger Joakim Karlsson till budokampsport.se

Väl medveten om att många starka länder jagar Sverige på den internationella scenen känner den nya förbundskaptenen sig trygg inför Sveriges utveckling som thaiboxningsnation.

På klubbarna runt om i Sverige finns en otrolig kompetens vad det gäller kunskap så jag är inte ett dugg orolig att vi skall tappa vår starka position ute i världen, säger Joakim.

Text: Annie Bondefelt
Foto: Pelle Bånghäll

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4