Anna Astvik vann matchen mot Louise Dempster

2 oktober 2017  |  Annie Bondefelt

Podcast

Anna Astvik vann i helgen sin match mot Louise Dempster på den engelska galan MMA Battle Arena i Dunstable. Anna inledde matchen tufft och med stort självförtroende. Inför var det lite mer nervöst, men då kom våra norska grannar till undsättning.

Känslan innan matchen kändes bra för jag hade en tydlig plan som jag kunde följa. Tyvärr fick jag reda på att min coach inte kunde komma på fredagskvällen så jag blev lite orolig över att jag inte skulle få ställa upp. Men vårt grannland Norge ställde upp. Det var Team Frontline och Gym Illa som hjälpte mig, de var fantastiska och jag kände verkligen kärlek i hela arenan när jag väl var på plats, berättar Anna för budokampsport.se

Matchen inleddes och Anna kändes stark.
Jag gick in väldigt hårt i början men fokuserade ändå väldigt bra på det jag skulle göra. Första ronden vann jag tydligt då jag fick en nedtagning i slutet av ronden. Andra ronden var det också jag som bestämde mest, men jag fick några hårda low kicks så mina ben blev stumma. I rond tre var jag trött och höll henne mest mot buren, jag ville få ner henne men var för trött, så jag valde att vara taktisk denna gång, säger Anna.

Som Anna berättar i senaste avsnittet av Kampsportspodden var den här matchen oerhört viktig för henne inför stundade VM och hon hade en tydlig taktik.
Den här vinsten betydde så mycket för mitt självförtroende inför VM och jag är jätteglad att jag gick matchen även fast jag var helt själv i början. Vill verkligen tacka Gym Illa och Team Frontline för att dom hjälpte mig så mycket under lördagen. Nu ska jag ta några dagars vila och sen ladda upp inför VM då jag hoppas både på en knock och på guldet, säger Anna till budokampsport.se

För att lyssna på på intervjun i Kampsportspodden – klicka här.

Text: Annie Bondefelt
Foto: Marc Moggridge Fight Imagery /Battle Arena

6
3
3