Angela Mamic är nöjd med sina byten

12 oktober 2017  |  Annie Carriage

I våras tog Angela Mamic ett silver när hon förlorade finalen mot ryskan Anna Tarasova, inför EM i Paris har hon gjort ett klubbyte och följt ett nytt träningsupplägg.

Nu i somras så bytte jag klubb från FMT till Öresund Muay Thai Champ IF för jag flyttade från Göteborg till Malmö. Nu klubb innebär alltid nytt träningsupplägg vilket är nyttig för då utmanas man på nya sätt. Genom det har jag förbättrat min fysik och den tekniska biten och så har jag jobbat med att förbättra mitt fotarbete och mina sparkar. VM i Minsk var väldigt bra för min mentala utveckling så det kommer också vara till stor hjälp, säger Angela till budokampsport.se

Angela har haft ett lyckat byte av viktklass, när hon började thaiboxning tävlade hon i -75 kg och nu går hon EM i -71kg. Förbundskapten Joakim Karlsson är mycket nöjd med utvecklingen och tycker den nya klassen passar henne utmärkt.

Jag tränade hårt och då blev det att jag gick ner i vikt och jag trivs mycket bättre i -71 än -75 kg så jag är glad att bytet skedde, säger Angela till budokampsport.se

I vårens VM-final fick Angela möta på ryskt motstånd och till EM hoppas hon nu på att få möta några nya förmågor.

Jag gillar att möta folk som jag inte har mött tidigare och ingen av dem som jag vet kommer vara i min viktklass, har jag mött förut. Så jag ser fram emot att möta vilken som av dem, säger Angela till budokampsport.se

Text: Annie Bondefelt
Foto: Privat

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4