Therese Gunnarssons nästa mål

13 oktober 2017  |  Annie Bondefelt

Therese Gunnarsson har varit aktiv inom kampsporten sen år 2004 men hittar fortfarande nya saker inom idrotten som motiverar. Nästa mål är EM i thaiboxning.

Jag har tränar kampsport sedan 2004, så 13 år nu. Jag började med kickboxning och sen testade jag lite vanlig boxning och sen gick jag helt över till thaiboxning 2013. Jag tror att eftersom jag alltid har utmanat mig själv och tränat olika kampsporter och haft olika klubbar, tränare och klubbkompisar så har jag kunnat hålla motivationen uppe så länge som jag har. Sen älskar jag ju träningen och spänningen med att tävla, berättar Therese för budokampsport.se

Förbundskaptenen berömmer Therese för hennes boxning och hon håller med om att boxningen är en trygghet.

Jag tycker själv att boxningen är min starka sida och jag är både bra på att skydda mig och att hitta luckor på mina motståndare med boxningen. Sen skulle jag nog säga att clinchen och mina sparkar blivit snabbare och hårdare sedan jag började med thaiboxning, säger Therese.

Uppladdningen blev inte helt som Therese hoppats på och hon är inställd på att EM kommer bli tufft.

Jag har haft otur denna uppladdningen och åkt på en utdragen förkylning som gjort att jag inte kunnat förbereda mig som jag velat men det är ju något man inte styr över och det kan hända alla så jag får bara göra mitt bästa och köra mer på rutin och vilja. Jag förväntar mig att det kommer bli tufft, spännande och roligt! Sen hoppas jag ju såklart på en fin medalj, avslutar Therese.

Text: Annie Bondefelt
Foto: Matilda Ritzén

30
19
26