Isa Tidblad Keskikangas går in i turneringen som regerande Europamästarinna

16 oktober 2017  |  Annie Bondefelt

Isa Tidblad Keskikangas är en av Sveriges mest framgångsrika thaiboxare, hon har en amatörkarriär samtidigt som hon har börjat ta sig an proffs- och titelmatcher.

2016 vann hon matchen mot Patricia Axling på Rumble of the Kings och i våras avstod hon för att delta på VM i Minsk till förmån för en titelmatch om WMC-titeln mot Antonia Shevchenko som hon dock förlorade. På amatörsidan har hon vunnit flera SM-guld, ett VM-guld och när hon nu kliver in i EM-turneringen är hon regerande Europamästarinna.

Jag har inte tänkt så mycket på att jag är regerande Europamästarinna, det känns som det hänt väldigt mycket sedan förra årets EM. Jag har hunnit med ett par proffsmatcher och World Games i somras. Men självklart har jag med mig ett annat självförtroende in i årets turnering och ska göra allt för att försvara min titel. Varje mästerskap är olika och till den här gången är det en hel del nya namn för min del, bara en tjej som jag mött tidigare, så det ska bli kul att få möta nya motståndare, säger Isa till budokampsport.se

Efter World Games i somras har hon en ny proffsmatch på Rumble of the Kings mot Nora Cornolle 25:e november men innan dess är det nu EM-turneringen som gäller.

Uppladdningen har gått bra inför EM, jag har fått vara frisk och kunnat träna på under hela perioden med mina coacher David Berndt och Cheewin ”Dam” Srisuk. Målet är såklart guld, det måste det vara när man är på den här nivån, säger Isa till budokampsport.se

Lottningen är redan igång och första matchen kommer vara mot Nili Block från Israel.

Det ska bli kul att möta henne för jag vet att det är en match som både hon och jag väntat på under tidigare mästerskap. Hon är nog min största konkurrent här och regerande världsmästare från Minsk i våras, då jag inte kunde vara med. Men det är lika bra att börja med de svåraste motståndarna direkt. Den som vinner den här matchen har stora chanser till guld, avslutar Isa.

 

Text: Annie Bondefelt
Foto: Matilda Ritzén

30
19
28