Sofia Olofssons segerleende

Sofia Olofsson inför EM i thaiboxning

Idag inleds EM i thaiboxning, förvisso utan svenskt deltagande, där de första svenskarna räknas gå in i turneringen imorgon (tisdag). Sofia Olofsson är landslagets kanske största stjärna, som så sent som i somras vann World Games – och hon är taggad.
– Jag ser fram emot EM i Paris av flera anledningar, dels har jag aldrig varit i Paris och sedan så har just EM en speciell plats i mitt hjärta då det var på EM jag slog igenom i Polen 2014, efter det så har det bara flutit på liksom, säger hon till budokampsport.se.

16 oktober 2017  |  Jonathan Broberg

EM blir Olofssons andra stora mästerskap under 2017. I somras vann hon World Games i Polen och i november väntar proffsmatch i Partille.

Men först EM i Paris.
– Jag har tränat hårt inför EM och för min match i november mot Iman Barlow så detta bli som ett genrep innan 25:e november. Motståndet på EM är alltid tufft med länder som Ryssland och Turkiet. Jag vet att ryskan jag besegrade i World games nu i somras är med så hon lär ju vara revanschsugen.

Olofsson menar att det alltid är härligt att representera landslaget och att hon önskar framgång för en klubbkompis.
– Det är alltid kul att få representera Sverige och att hänga med de andra i landslaget, vi har en stark trupp vi skickar till Paris och jag hoppas vi ska kunna plocka hem många medaljer. Någon jag hoppas lite extra på är min klubbkamrat Camilla Danielsson då hon har varit med och kämpat några mästerskap nu så det vore kul om det gick hela vägen för henne.

Text och foto: Jonathan Broberg

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4