Angela Mamic vidare till EM-final

Angela Mamic ansluter till trion svenska EM-finalister i Paris. Mamic visade finskan Anna Rantanen ingen som helst pardon i -71-kilosklassen. Domaren bröt matchen i den andra ronden.
– Så jävla härligt, mitt livs härligaste seger, säger hon till budokampsport.se.

19 oktober 2017  |  Jonathan Broberg

Det blir fyra svenskar som tävlar i final i Paris i thaiboxnings-EM. Detta sedan Angela Mamic vunnit relativt komfortabelt över finskan Anna Rantanen.

Matchen var egentligen Mamics från första stund. Hon svarade helt enkelt för en kanoninsats. Och det inför ögonen på sina hitresta föräldrar.
– Just för att de flugit hit för att stötta mig var detta mitt livs härligaste seger. Att jag kunde bjuda de på den här matchen är så otroligt stort för mig, säger med tårar skymtandes i ögonen.

Faktum är att Mamic har utvecklats enormt sedan hon i våras valde att byta viktklass från -75-kilo till -71.
– Jag har nog lite roligare i den här vikten. Det går fortare och det är lite mer teknik som avgör. Och så har vi arbetat jättemycket på fotarbetet och jag kände att det var en stor del i segern.

Mamic är därmed klar för karriärens tredje mästerskapsfinal.
– Ja, tredje gången gillt nu. Så nu jävlar!

Däremot föll Johan Andersson i sin semifinal mot vitryssen Mikita Shostak med 27-30.

Fyra svenskar i EM-final
Finalklara svenskar i Paris är därmed Angela Mamic, Particia Axling (som båda går sina finaler imorgon, fredag) och Andreas Gardasevic och Sofia Olofsson (som går sina finaler på lördag).

Text och foto: Jonathan Broberg

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4