Lina Länsberg går in i buren

20 oktober 2017  |  Annie Carriage

En av Sveriges största MMA-fighters går imorgon sin åttonde proffsmatch och tredje match inom organisationen UFC.

Efter en mycket lyckad karriär inom thaiboxningen, där hon vann både SM, NM, EM och VM-guld gick Lina Länsberg sin första MMA-match 2012 mot Pannie Kianzad och sen dess har det blivit fler. Den 35-åriga Lina har på sitt record sju vinster och två förluster inklusive matchen hon förlorade mot UFC-mästare i fjädervikt, Cris ”Cyborg” Justino 2016 och matchen hon vann mot tjeckiskan Lucie Pudivola i våras.

Nu kliver Lina in i oktogonen ännu en gång för att möta den obesegrade UFC-nykomlingen Aspen Ladd från USA. Matchen ligger på underkortet till UFC Fight Night 118 och kommer gå av stapeln i Polen där nästan alla 15 000 åskådarplatser i Ergo Arena är slutsålda.

 

Text: Annie Bondefelt
Foto: Stefan Alfelt

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4