Camila Rivarola klar för match i Birmingham

Förre storstjärnan i kickboxning Camila Rivarola satsar sedan en tid tillbaka helhjärtat på MMA. Och hon är klar för ny match, i amatör-MMA, i Birmingham den 11:e november. Då väntar Polly Beauchamp.
– Det ska bli kul att gå den matchen, säger hon till budokampsport.se.

31 oktober 2017  |  Jonathan Broberg

Det var under EM i thaiboxning i Paris som budokampsport.se fick en intervju med Camila Rivarola. Den forne kickboxningsstjärnan har sadlat om till MMA och är numera bosatt i den franska huvudstaden (ett längre reportage om Camilas liv i Paris kommer som julläsning här).

Och hon är på väg att samla meriter för en satsning mot proffs-MMA. Vägen dit inleds med match i Birmingham under galan Night of champions mot Polly Beauchamp.
– Jag ser mycket fram emot matchen. Jag har haft en del skadebekymmer, bland annat bröt jag ankeln under en träning, och har rehabat mycket. Nu är jag helt återställd och ser fram emot matchen.

Rivarola, som har vunnit två VM-brons i kickboxning, berättar att klivet över till MMA känns naturligt.
– De som har sett mig i MMA har undrat varför jag inte börjat tidigare. Och det känns som att jag har utvecklats mycket på senare tid. Jag har lagt mycket fokus på att försöka slappna av lite mer i min boxning och självklart bli bättre på marken också.
– Hon jag ska möta är väldigt mobil så det gäller att jag hittar min egen rytm, så att säga, i matchen.

Matchen blir Camilas fjärde MMA-match där hon alltjämt är obesegrad.

Text och foto: Jonathan Broberg

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

0
0
0