EM i Turin – så har det gått under förmiddagen

Det har varit full fart i EM i iaido i Turin under förmiddagen där samtliga svenskar nu tävlat. Och så här har det gått och de här ställs svenskarna mot i sina respektive utslagsmatcher, vad vi tror är åttondelsfinaler.

4 november 2017  |  Jonathan Broberg

Yondanklassen
Först ut av svenskarna var Jesper Waldestål i Yondanklassen som visade på god form och vann stabild de båda poolmatcherna, först med 2-1 mot Zdankowski från Polen och sedan med 3-0 mot Myers från Nederländerna.
För Waldestål väntar nu åttondelsfinal mot tjecken Jan Vebersik.

Patrik Almqvist, i samma gradklass, gjorde också en fin pool där det förvisso blev förlust i första matchen med 0-3 mot Pauwelyn från Belgien med sedan en vinst i andra matchen över Soudan från Frankrike.
Patrik Almqvist stundar åttondelsfinal mot Stan Engelen.

Godanklassen
Sida Yin svarade för ett stabilt poolspel. Han vann med 2-1 i den första matchen och följde upp den med en 3-0-seger i den andra. Vi vet inte just nu vem Sida Yin kommer att möta.

Shodanklassen
Christian Strandberg inledde EM lite trevande och förlorade den första matchen i poolen, men tog gruvlig revansch i den andra då han besegrade turken Ogru med 3-0. Strandberg är klar för åttondelsfinal och ställs där mot italienaren Alessandro Theunissen.

Mudanklassen
Lillie Cavonius vann övertygande sina tre poolmatcher. Den första med 3-0, den andra mot Jacob från Frankrike med 2-1 och den tredje mot Sanabre från Spanien med 3-0. För Cavonius stundar åttondelsfinal mot Racic från Serbien.

Nidanklassen
Anna-Lena Waldestål svarade för två exemplariska poolmatcher, där hon vann första matchen med 3-0 och den andra med likadan utgång i domarsiffror.
Vem Anna-Lena kommer att möta vet vi inte just nu.

Nils Lantto vann en match och förlorade en i sitt poolspel. Lantto inledde lovande med en 3-0-seger för att sedan förlora med 3-0. Lantto är vidare i tävlingen, men vi vet inte vem han möter.

Sandanklassen
I sandanklassen fick Lars Thellman förhinder och kunde inte vara med under EM. Och det gick inte heller vägen för Maria Engqvist, som gjorde landslagscomeback efter sin mammaledighet. Engqvist förlorade både sina poolmatcher.

Rokudanklassen
Martin Lindgren vann en match och förlorade en, både med siffrorna 3-0, i poolen. Vem Lindgren ställs mot i åttondelsfinal är inte klart just nu.

Svenskarnas medaljjakt kommer att sändas live på Budokampsports-tv.

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4