Irman Smajic försvarade sitt VM-guld

20 november 2017  |  Annie Carriage

Sverige tog under helgen inte mindre än fyra VM-guld under mästerskapen i Bahrain och blev därmed den mest framgångsrika nationen. En av vinnarna var Irman Smajic som klev in som regerande världsmästaren och som åkte hem till Sverige med ytterligare ett VM-guld.

I semifinalen vann Irman mot Cameron Dempsey från Australien genom submission och i finalen fick han möta Le Vins från Kazakstan.

Finalen var cool, 22 meter catwalk in till oktagonen och fullt med ljus- och ljuseffekter. Själva fighten var supertuff, jag fick möta en grymt tuff motståndare med brottningsbakgrund. Vår plan var att hålla det stående och om han skulle in och vilja ta ner så skulle det göra ont att ta sig dit, jag bröt handen i första ronden och det gjorde ju inte saken lättare men jag lyckades bra med min game plan och fick han dit jag ville. Efter några riktigt hårda träffar kändes det som luften gick ur honom, säger Irman till budokampsport.se

Irman klev in i VM som regerande mästare det här året och upplevde att motståndet var hårdare än det föregående året.

Att kliva in som världsmästare var extra coolt. Jag fick speciella kläder i guld och gult och det va en mäktig känsla helt enkelt, man var herren på täppan. Men det kändes tuffare i år, alla var mycket duktigare och de var fler nationer på plats. Man fick gräva lite djupare men därför smakar guldet ännu bättre och sötare idag. Sen att ena handen är i gips är en annan femma, skrattar Irman.

Text: Annie Bondefelt
Foto: Zandra Petersson/Anders Ohlsson

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4