Khaled Laallam: “Det fanns kvar krut i nävarna”

21 november 2017  |  Annie Bondefelt

I helgen var det finaldags under VM i MMA i Bahrain, en av svenskarna som gick in i buren var 22-åriga Khaled Laallam från Stockholm.
Nu berättar Khaled om uppladdningen, guldet och framtiden.

“Det fanns kvar krut i nävarna”
Jag var väldigt nervös inför finalen, kändes som att något märkligt hänt med tiden när jag stod i uppvärmningsytan, hur en minut inte längre var “bara en minut”. Jag kände att min kropp var ganska sliten, tröga lår efter att jag brottats med min coach, sköna styng i pannan efter en spark från motståndaren och ett öga med lite blod i från första matchen, men det fanns kvar krut i nävarna kände jag, säger Khaled till budokampsport.se

Efter första ronden insåg jag att motståndaren jag mötte var en duktig grappler och att de största farorna var att antingen bli utstrypt eller fastna i ett lås.
Därför bestämde jag mig för att förstöra hans game med starka slag som kom från kontrollerade positioner. “Position before submission”- tänk, fast i form av ground and pound, fortsätter Khaled.

“Mådde bra mentalt, kroppsligt och i själen”
Receptet på en bra uppladdning var i mitt fall träning, ordentlig kost och att vara omgiven av rätt människor.  Jag mådde bra mentalt, kroppsligt och i själen vågar jag påstå. Då kan man också öka intensiteten i träningen utan risk för att det brister, säger Khaled till budokampsport.se

Trots helgens enorma framgång för Khaled i VM har han fortfarande fötterna på jorden, framtidskonceptet är att skynda långsamt.
Jag har lagt all fokus på VM och inte tillåtit mig själv att tänka på vad som händer efter, därför kan jag inte riktigt ge ett konkret svar. Jag vill påbörja en professionell karriär, men vill inte ha för bråttom heller. En vis person gav mig rådet att skynda långsamt, avslutar Khaled.

Text: Annie Bondefelt
Foto: Christer Ringblom/arkiv

 

30
19
28