Stjärnan missar SM

22 november 2017  |  Annie Carriage

I helgen är det dags för SM i kyokushin i Kungälv. En av de som hade velat delta var Simon Pålsson, tyvärr är han nu skadad och tvingas tacka nej.

Simon Pålsson har tränat kyokushin sen 2003 men började inte tävlingssats förrän 2012 och snabbt blev han uttagen till landslaget året efter. I somras deltog han i VM och i början av hösten blev han knockad under ett pass på British Open, i veckan tog han ryggmärgsprov som tyvärr kom tillbaka negativt.

Skadad under British Open
I tredje rundan på British mötte jag Aleksandr Karsheev från Ryssland fjolårets vinnare, och även årets skulle det visa sig. Jag öppnade med en hård hög spark bara för att sätta lite respekt i honom, han kontrar med en rundspark som inte är jättebra, jag är uppe med garden, men han viker in under benet bakom garden och träffar mig i bakhuvudet med hälen. Jag går i mattan och är borta en halv sekund. I efterförloppet hade jag hjärnskakningssymptom i två veckor trots att smällen upplevdes ganska lindrig och trodde mest att provet nu var formalia men tyvärr så bekräftades behovet av de tre månader som jag stängdes av initialt, säger Simon till budokampsport.se

I år innehåller SM alla de kyokushinstilar som finns i Sverige och Simon hade sett fram emot att delta samtidigt som han nu blickar framåt.

– Det känns oerhört tråkigt att missa SM eftersom det är det första SM någonsin där alla kyokushinstilar i Sverige deltar så jag hade verkligen velat sätta mitt namn där på den första tävlingen och skriva historia. Men nu får jag skylla mig själv och sluta försöka blocka med huvudet på tävlingarna så går det väl bättre framöver, säger Simon till budokampsport.se

Målet är att ta EM-medalj under 2018
– Planen för 2018 är att ta medalj på EM. Jag har legat precis utanför pallen på EM de sista två åren på femteplatsen, jag kvalade till VM i vikt i somras – bara 8 platser från Europa i varje viktklass för herrar så nu har jag nosat klart, mött de bästa och nu skall jag bli en av dem själv
Jag börjar få bra rutin på att toppa mig inför mästerskap och har varit starkare för varje gång även om jag inte alltid fått utdelning för det.
Nu skall jag plocka fram min superfysik mer på mattan och kriga hårdare, vara mer offensiv – det kommer att ta mig längre än någonsin, avslutar Simon.

 

Text: Annie Bondefelt
Foto: Glòria Marfil Blay

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4