Cecilia Wallin laddar inför helgens SM i Kungälv

23 november 2017  |  Annie Bondefelt

I helgen är det dags för SM i kyokushin som kommer arrangeras i Kungälv. En av de som kliver in i mästerskapet är 26-åriga Cecilia Wallin som tränar på Stockholm Kyokushin på Södermalm.

Det ska bli väldigt roligt. Organisationen har länge jobbat för att få ett SM med fullkontaktsregler och detta kommer bli vårt första SM med det regelsystemet. Jag är taggad och ser fram emot att gå match till helgen, säger Cecilia till budokampsport.se

Cecilia har jobbat med att förbättra sin explosivitet under uppladdningen och att ta hem SM-guldet är det självklara målet.
Min uppladdning har varit bra. Jag har en stark träningsperiod bakom mig och känner att jag ständigt utvecklas i min power och explosivitet. Det är en härlig känsla när allt hårt jobb är avklarat och jag bara kan fokusera på en bra återhämtningsvecka inför tävlingen. Min målsättning är att hitta flyt i fightingen och vara bestämd i det jag gör. Jag vill jobba med min anspänningsnivå och tron på styrkan i mina tekniker för att prestera på min maxnivå. Jag vet att jag har vad som krävs för att vinna tävlingen, så självklart är målet att ta guld, berättar Cecilia till budokampsport.se

Startade säsongen med ett EM
Jag har gjort tre tävlingar under 2017. Jag startade säsongen med EM i början av april, jag hade en lång sjukperiod förra året och hade en kort träningsperiod bakom mig vilket syntes både formmässigt och i min fighting. Jag fick tufft motstånd och förlorade tyvärr min första match vilket gjorde att jag inte gick vidare i mästerskapet. Under våren tävlade jag även på Riksmästerskapet i Skövde där jag tog ett silver, säger Cecilia.

”Ett bra träningsår”
2017 har varit ett bra träningsår för mig, jag har blivit duktigare på att lyssna på min kropp och på att prioritera återhämtning. Jag ser en ständig utveckling både vad det gäller styrka, kondition och explosivitet. Den här terminen har jag även lyckats vara mer på klubben där jag har kunnat jobba med min fighting och power i teknikerna.

– Jag har gjort en tävling, Branko Bosnjak memorial, i Kroatien den 14:e oktober. Jag är nöjd med min insats under tävlingen och kände att jag hittat tillbaka till min fightingstil och det resulterade i ett brons, fortsätter Cecilia.

Att träning och idrott är en stor del av Cecilias liv går inte att ta miste på, tillsammans med sin sambo och teampannben.se arrangerar hon också träningsresor. Nästa resa går till Spanien i maj och hon ser fram emot att få vara en av instruktörerna på plats.
Jag älskar att träna och utmana mig själv och andra. Min uppgift är att instruera och inspirera personer till att utvecklas i sin träning. Att få resa och utforska ett land, umgås med härliga människor och få träna tre pass om dagen är helt fantastiskt, säger Cecilia till budokampsport.se

Text: Annie Bondefelt
Foto: Jörgen H Jönsson

30
19
28