Genomgång inför Rumble of the kings i morgon

I morgon är det dags för Rumble of the kings i Partille Arena. Många matcher är att rankas som stormatcher, där Sofia Olofssons titelfight i WMC mot Iman Barlow är den på förhand hetaste. Men också Constantino Nanga mot Artur Kyshensko är en match vi säkert lär minnas länge.

24 november 2017  |  Jonathan Broberg

Svenska Budo & Kampsportsförbundets informatör Jonathan Broberg har följt thaiboxning på nära håll i många år, och han har gjort en genomgång av svenskarna som går match på galan.

Otman Boujrad
Född: 1992
Klubb: Fighter Muay Thai IF
Möter på galan: Anderas Linger i -79,4kg
Kommentar:
“Är en spännande fighter på uppgång med bra flyt, fin teknik och snabba kombinationer. Det jag har sett har jag fattat tycke för, även om Boujrad ännu väntar på sitt ordentliga genombrott. Möter Andreas Linger och det blir säkert en sevärd fight.”

Andreas Linger
Född: 1997
Klubb: Ironman Club Göteborg
Möter på galan: Otman Boujrad i 79,4kg
Kommentar:
“Linger fick ett litet genombrott 2015 när han vann junior-SM. Sedan har vi väntat på att han ska blomma ut, och i våras kom så ett SM-guld i seniorklassen för 20-åringen. Har en fin räckvidd, är stark i distanstekniker och har hårda nävar.”

Sanny Dahlbeck
Född: 1991
Klubb: Odenplan Fightgym IF
Möter på galan: fyrmannaturnering, ställs först mot marockanen Youssef El Hadmi
Kommentar:
“Sanny har varit med hur länge som helst, känns det som. Ändå är han bara 26 år. En av svensk thaiboxning allra största namn och går ständigt stormatcher utomlands. Har en fantastisk teknik kryddat med en hårdhet som är sällsynt. Dahlbeck är alltid sevärd och jag tror baskemig aldrig jag har sett en sömnig tillställning med Sanny i huvudrollen. El Hamdi då, ja han vann en match i Barcelona i september, men den på pappret mer meriterade Dahlbeck är favorit.”

Magnus Andersson
Född: 1994
Klubb: Sitsongpeenong Phuket
Möter på galan: fyrmannaturnering, ställs först mot slovaken Egon Rácz
Kommentar:
“En oerhört duktig thaiboxare som inte alltid får de stora rubrikerna. En krigare av stora mått, som är stark i defensiven och har fina långa tekniker. Gillar att ligga lite på kontring. Svarade för ett starkt 2016 med både EM-silver och VM-brons. Blir enormt roligt att se honom igen, och Andersson är favorit för mig mot Ràcz.”

Isa Tidblad Keskikangas
Född: 1991
Klubb: Tip Muay Thai IF
Möter på galan: Nora Cornolle, Frankrike
Kommentar:
“En av svensk thaiboxnings största namn de senaste tre åren. Fick wildcard till VM 2014 – och vann guld i -75kg. Vann EM samma år i -67 och har sedan dess radat upp stora meriter, där ett EM-guld från 2016 i -60-kilosklassen imponerar. Isa är väldigt duktig på att styra matcher och är jobbig att möta när det blir mycket klinch och hennes knän är kanske hennes främsta vapen, av många.”

Filiph Waldt
Född: 1991
Klubb: Göteborg Muay Thai IF
Möter på galan: Jaffar Al-qashaami
Kommentar:
“Fick sitt stora genombrott då han vann SM-guld i våras och sedan överraskade stort genom att komma till VM-final i maj. En besvikelse under EM, där han främst tampades mot vikten, och lär vara fylld av revanschlust. På förhand ett härligt svenskmöte med landslagskompisen Jaffar Al-qashaami. Waldt är teknisk, har vacker thaistil och kan sätta en ton i matcherna som få andra, när han får till det.”

Jaffar Al-qashaami
Född: 1995
Klubb: Malmö Muay Thai IF
Möter på galan: Filiph Waldt i -61,2kg
Kommentar:
“Har trots sin ringa ålder hunnit samla på sig många erfarenheter. 2016 är månne karriärens hittills bästa år, då han vann brons i både EM och VM. Är en klok thaiboxare med känsla för när han ska attackera och inte. Fin stil.”

Erik Berglund
Född: 1987
Klubb: Heavy Hands IF Jönköping
Möter på galan: letten Artur Gorlov
Kommentar:
“En kämpe. En mycket sevärd kämpe. Har ett härligt klipp i sin höger och vill hela tiden framåt, vilket också kanske varit hans lilla svaghet förr – att värdera de offensiva attackerna. Var med i hemma-VM i Jönköping och vann sedan på hösten 2016 ett EM-brons.”

Sofia Olofsson
Född: 1989
Klubb: Odenplan Fightgym IF
Möter på galan: Iman Barlow, titelmatch i -53,5kg
Kommentar:
“Jag sticker ut hakan och påstår att Sofia Olofsson är vårt lands just nu bästa kampsportare, alla kategorier. Jag har genom mina år sett många överlägsna svenska kampsportare skövla internationella framgångar – men aldrig någon som varit så överlägsen som Olofsson. Matchen mot Iman Barlow kommer ovedersägligt cementera vem som är bäst i världen i thaiboxning. En ynnest att få följa Olofssons karriär.”

Constantino Nanga
Född: 1996
Klubb: Stockholm Muay Thai IF
Möter på galan: Artur Kyshenko, Ukraina
Kommentar:
”Costas” utveckling de senaste åren är… makalös. Han har växt i takt med att intresset kring honom gjort det, och är redan nu en otrolig thaiboxare. Kan avgöra matcher på många olika sätt och har både vacker och kraftfull stil. Hans långa distanstekniker skulle man kunna trycka en instruktionsbok om. Ställs mot karriärens hittills tuffaste motståndare. Kyshenko har varit på svensk mark förr och ställt till det för svenskar. Men jag vill tro att Nanga har en god chans i den här matchen, som jag knappt kan bärga mig till att få se.”

Sammanställning: Jonathan Broberg
Foto: Rumble of the kings

En kommentar

30
19
28