Jimmie Collin går karriärens sista match imorgon

24 november 2017  |  Annie Bondefelt

Imorgon avgörs SM i kyokushin i Kungälv, en av de tävlande är Jimmie Collin som har bytt viktklass inför mästerskapet.

Med över 20 års erfarenhet är Jimmie Collin en av Sveriges största stjärnor inom kyokushin. Under sin tävlingsaktiva tid har han tävlat i både -80 kg och +80 kg och även i den öppna klassen, till helgen antar han ytterligare en utmaning när han går in i +90 kg-klassen.

Min första sensei, Dan Larsson, vann det första karate SM:et och det i tungvikt trots att han kunnat ställa upp i en lättare klass. Tanken föddes för många år sedan att om jag får chansen så skall jag försöka göra samma sak. Nu tog det några år innan vi fick ett SM i Kyokushin, så ålder och form är inte lika optimal som den har varit. Anmälde mig av de anledningarna först i mellanvikten, men kände att jag kommer att ångra mig efteråt om jag inte ger det ett försök. Och det summerar min tävlingskarriär bra då jag inte backat för utmaningar, säger Jimmie till budokampsport.se

Jimmie har lång rutin när det kommer till tävlingsmomentet och målet för säsongen har naturligtvis varit SM.

– Har såklart en enorm rutin efter alla år och jag har många olika tekniker som jag kan avgöra matcherna med men jag vinner ofta på poäng.
Fysiskt är jag bra, inte lika bra som förr, men jag kommer inte oförberedd till tävlingar. Jag har haft SM som enda mål den här säsongen, fortsätter Jimmie.

Motivationen till att fortsätta har aldrig varit ett problem då målet att utveckla sig själv alltid funnits där.

Jag älskar att träna och försöka bli bättre hela tiden, det har varit min motivation. Tränar jag rätt eller kan jag göra det bättre eller mer effektivt? Att tävla har varit en bra måttstock. Känslan i match motiverar mig också och jag har inte lyckats hitta den känslan någon annanstans. Just då existerar inget annat, jag kommer att sakna den känslan. Jag har tränat och tävlat såpass länge att jag inte minns något annat, så mycket går ju på rutin också. Jag behöver inte tänka på om jag ska träna på tisdagar, då är det säckpass, det bara är så. Nästan som om någon annan har bestämt det åt mig.

Morgondagens SM är Jimmies sista match på tävlingsarenan och ett SM-guld skulle vara pricket över i:et.
Jag har tävlat länge, men allt har sitt slut. Så även min tävlingskarriär och jag skall göra allt för att avsluta på bästa sätt, avslutar Jimmie.

Text: Annie Bondefelt
Foto: Martin Wallén/martinwallen.com

30
19
28