Ny vinst för Rostem Akman

Det blev en andra raka seger för det färska MMA-proffset Rostem Akman under Superior Challenge i Erikdahlshallen. Akman, som länge var dominant i amatör-MMA, har därmed fått en flygande start på sin nya karriär.
– Det var en tuff match, han jag mötte var bra, så det var en skön seger, säger han till budokampsport.se.

3 december 2017  |  Jonathan Broberg

Proffskarriären börjar ta fart på allvar för Rostem Akman, som återigen gjorde en gedigen insats under Superior Challange, och vann över norrmannen Gard Sagen.

I den tredje ronden avslutade Akman norrmannen efter en intensiv press.
– Det var en bra match som det finns mycket att ta ifrån inför framtiden. Strukturen var bra även om den måste bli ännu bättre. När jag spelar smart blir det bra, så jag får inte vara för aggressiv, samtidigt som jag är bra i just det aggressiva, så vi vill inte tappa det. Det är en balansgång.

Och avslutet stämde överens med planen.
– Ja, exakt. Jag tänkte att jag måste vara smart, gå in lätt och sedan bara pricka och pricka. Om jag jobbar så där i de första ronderna tror jag att det är gonatt för folk.

Nu letar Akman ny match.
– Ja, vi planerar för en match rätt snart igen, men det är inte så lätt att få matcher, men det är vad vi siktar på i alla fall.

Text och foto (arkiv): Jonathan Broberg

30
19
32