Säker seger för Sadibou Sy

Det blev en lugn och stabil seger på avslut redan i den första ronden för Sadibou Sy under gårdagens Superior Challenge-gala. Sy letade sparkar från distans och det kunde inte greken Nikos Sokolis freda sig emot.
– Jag var lugn och avslappnad och kände att jag gjorde en bra prestation, säger Sy till budokampsport.se.

3 december 2017  |  Jonathan Broberg

Sadibou Sy satte standarnden för matchen på Superior Challenge i går kväll mot greken Nikos Sokolis. Sy tilläts stå på distans och skicka iväg sina mörsare till sparkar.

Men han hade också arbetat hårt på just den tekniken och segern var odiskutabel.
– Det är första MMA-matchen som jag är nöjd med. Jag mötte en erfaren kille och jag tog det lugn, tog tid på mig att hitta distans och jag var mån om mitt försvar och jag blev inte träffad någon gång under matchen.

Segern ger Sadibou en skjuts framåt i karriären, som inte gått lika spikrakt upp som under sin tid som thaiboxare.
– Jag utvecklas inom MMA hela tiden och nu känner jag mig mycket mer bekväm i olika situationer. Jag hamnar gärna på backen, i klinch eller som i den här matchen, stående och på distans. Och det har givit mig trygghet, så jag bär med mig den här känslan i till nästa match.

Text: Jonathan Broberg
Foto (arkiv): Annie Bondefelt

30
19
28