Axling och Widgren

Patricia Axling och Fredrik Widgren ambassadörer för stort folkhälsoprojekt

Tidigare i höstas tecknade Svenska Spel och Svenska Budo & Kampsportsförbundet ett avtal gällande projektet ”Framåt för fler i rörelse”, ett arbete som Svenska Spel och RF drog igång gemensamt. Nu kan vi berätta att SB&K:s två ambassadörer för projektet blir thaiboxaren Patricia Axling och jujutsuidrottare Fredrik Widgren.
– Det är en ära för mig, säger Widgren till budokampsport.se.

13 december 2017  |  Jonathan Broberg

Svenska barn och vuxna rör på sig för lite. Det visar flera studier.
Bland annat har Centrum för idrottsforskning flaggat för att två av tre fyraåringar inte kommer upp till världshälsoorganisationens (WHO) rekommendation om 60 minuters fysisk aktivitet per dag.

Det vill idrotten ändra på och Svenska Budo & Kampsportsförbundet står självfallet bakom initiativet. Och nu är två stjärnor från vårt förbund klara som ambassadörer för Framåt för fler i rörelse, det handlar om världsmästaren i thaiboxning Patricia Axling och EM-guldmedaljören i jujutsu Fredrik Widgren.
– Det är verkligen ett ämne som berör mig. Att människor är mer stillasittande är ett problem, och jag hoppas kunna bidra till att vi förhoppningsvis vänder den trenden. Det är en ära för mig att vara en av ambassadörerna för det här fina projektet som RF och Svenska Spel har dragit igång, säger Fredrik Widgren.

Thaiboxaren Patricia Axling, som vunnit SM, EM och VM två år i rad, håller med Widgren.
– Det var med stolthet och glädje som jag tackade ja till ambassadörsskapet. Syftet är att bryta den stigande trenden med ökat stillasittande och en passiv vardag. Man vill få människor framåt i rörelse oavsett ålder, ung som gammal. Den fysiska hälsan går ofta hand i hand med den psykiska hälsan och för mig känns det hedrande att ha fått förfrågan om att vara med och bidra till en förändring i den här typen av frågor som är viktiga för samhället.
– Jag är sedan tidigare ambassadör för “En frisk generation” vars vision är att få världens friskaste barn. Det glädjer mig att det börjar röra på sig och att ”nyckelpersoner” fått upp ögonen för att vi behöver en aktiv förändring och måste öka vår medvetenhet för att påbörja en förändring av våra vardagliga val som i slutändan blir betydande livsval, säger Axling.

Text och foto: Jonathan Broberg

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4