Elina Moestam är redo för Lissabon

9 januari 2018  |  Annie Bondefelt

Elina Moestam är en av de idrottarna som blivit uttagna till EM i BJJ som arrangeras i Lissabon mellan 17-21:a januari.

Elina började sin BJJ-resa som receptionist på Nacka Dojo och blev snabbt nyfiken på att testa brasiliansk jiu jitsu.

Jag började med BJJ i januari 2014. Jag hade tidigare tränat MMA under året innan på en liten klubb, Klubb Kampo, i Skogås för att jag ville bli starkare, tuffare och känna mig tryggare när jag åkte pendeltåg på nätterna. Jag tyckte snabbt att det var väldigt roligt och tävlade tidigt och har tränat väldigt mycket sedan jag startade 2014, berättar Elina för budokampsport.se

Elina har under de senaste månaderna jobbat hårt för att känna sig väl förberedd inför mästerskapet i Portugal.

Vi har haft tuffa pass och jag har fått in mycket träning under julen med de andra på klubben. Jag har jobbat på att få en bra känsla i kroppen för att känna mig förberedd inför tävlingen, något jag känner att jag helt klart lyckats med. Det har blivit mycket träning med blandad intensitet och jag har tränat lite extra på mina favorittekniker, säger Elina.

Elina går in i EM med gott självförtroende och det finns en speciell motståndare hon gärna möter.

Jag vill göra mitt allra bästa och få ut allt på mattan. Jag kommer göra allt för att vinna varje match och är övertygad om att jag kan vinna min klass. Om jag tar medalj i min viktklass kommer jag tävla i öppna klassen, men jag ser det som en bonus och har ingen press på mig själv där.
Det finns en tjej från England som vann mot mig i London för några månader sedan, henne vill jag verkligen möta igen. Men alla tjejer i min klass är monster och jag vet att det kommer bli bra och tuffa matcher vem jag än möter, fortsätter Elina.

Fokus ligger nu på EM i Lissabon men utöver det har Elina ett spännande BJJ-år att se fram emot.

– I april kommer jag tävla på World Pro, VM för den professionella organisationen UAEJJF, i Abu Dhabi. Sen kommer jag tävla på IBJJF:s VM i Los Angeles i juni och såklart SM i september. Utöver det har jag flera mindre tävlingar jag vill åka på både utomlands och i Sverige. Jag hoppas på att få in några tävlingar utan dräkt också, alltså submission wrestling, men det beror lite på hur tävlingsplaneringen blir. Sen har jag precis börjat döma på BJJ-tävlingar i Sverige efter initiativet med tjejdomare i Tyresö och vill verkligen bli en bra domare så jag hoppas på så många uppdrag som möjligt under året, avslutar Elina.

Text: Annie Bondefelt
Foto: Fredrik Lindberg

30
19
32