Regerande Europamästaren Cemîl Karahan väljer en tyngre viktklass

11 januari 2018  |  Annie Bondefelt

Regerande Europamästaren Cemîl Karahan började träna och tävla i BJJ år 2012 och har sedan dess vunnit EM-guld ifjol och har flera SM-guld i bagaget.

I nästa vecka inleds årets EM i Lissabon och målet är tydligt – ännu ett guld.

Mina förhoppningar är självklart att jag ska vinna årets EM men även försöka mig på den öppna viktklassen. Jag kommer att köra i en tyngre viktklass i år så en medalj i viktklassen kommer att kännas riktigt bra, säger Cemîl Karahan till budokampsport.se

Men förberedelserna inför årets tävling har varit lite mer problematisk.

Förberedelserna för årets EM har inte direkt varit de bästa, jag rev upp en gammal skada i armen i början på december så har inte kunnat träna som jag velat. Det har mest blivit att jag har varit på gymmet och tränat med mina elever. Men jag började brottas igen för en vecka sen och har sparrats hårt och kommer fortsätta sparras fram till mästerskapet, säger Cemîl.

Många tävlingar väntar Cemîl även efter EM i Lissabon, högst upp på listan står tävlingarna i Abu Dhabi och Los Angeles.

Resten av året kommer nog vara fylld med många tävlingar men de som jag har spikat i min kalender är vårt inofficiella VM i Abu Dhabi som är i april och så VM:et i Los Angeles i början på juni, avslutar Cemîl.

Text: Annie Bondefelt
Foto: Sara Ringström

0
0
0