Simon Immerstrand fokuserad inför EM i BJJ

12 januari 2018  |  Annie Bondefelt

Nästa vecka inleds Europamästerskapen i BJJ i Lissabon, en av Sveriges främsta hopp är Simon Immerstrand som bor i Stockholm.

Simon upptäckte BJJ år 2012 och har sedan dess varit fast.

Det började med ett intresse för MMA, men bristen på UFC träning i Lidköping där jag är uppväxt gjorde att jag började med BJJ, vilket jag nu uppenbarligen fastnat för, säger Simon Immerstrand till budokampsport.se

Inför mästerskapet har Simon jobbat med att utveckla sin repertoar av avslut och är redo att överraska kommande motståndare.

Utöver att få mitt game mer strömlinjeformat har jag även jobbat på några avslut som förhoppningsvis kan överraska. Ibland går det snabbt så kolla inte bort!

Sedan tidigare har Simon ett VM-silver som blåbälte och målsättningen är tydlig.

Jag är trött på att nästan vinna. Utsikten är som bäst från toppen av podiet, så med sikte på både tungviktsdivisionen och den öppna viktklassen kommer jag kämpa mig mot guld och ära, säger Simon.

Efter fler år inom kampsporten har han av många blivit uppmärksammad som en Joel Kinnaman-lookalike och när ämnet kommer på tal är han inte främmande för att träffa den svenska superstjärnan som också är ett BJJ-fan.

– Mer som en vänskaplig invit än en utmaning. Får ofta höra att jag är väldigt lik just Joel, ibland flera gånger om dagen. Och vad jag har förstått så har han också ett intresse för BJJ, avslutar Simon.

Text: Annie Bondefelt
Foto: Mauro Cardoso

0
0
0