Martina Gramenius siktar på EM-guld

15 januari 2018  |  Annie Carriage

Martina Gramenius har tidigare tagit medaljer under både EM och VM och kommer nu göra sitt första mästerskap som brunbälte.

Jag har tagit medaljer på EM och VM tidigare men jag har aldrig vunnit EM så det är en dröm jag har haft länge och som skulle betyda väldigt mycket för mig att förverkliga, säger Martina Gramenius till budokampsport.se

Och det ska bli jätteroligt att tävla! Alla de bästa tjejerna kommer så jag har en superbra viktklass och det ska bli kul att göra mitt första mästerskap i brunbältesklassen, fortsätter Martina.

Martina har tränat BJJ de senaste sex åren, hon har ett fullspäckat tävlingsschema med World Pro i Abu Dhabi och IBJFF-VM i sommar. Dessutom har hon jobbat intensivt med att anpassa sig till de nya reglerna som följer ett bältesskifte.

Jag har så klart tränat en del på att anpassa mig till de nya reglerna, men jag har dragits med ett par skador så förberedelserna har blivit annorlunda den här gången mot hur jag vanligtvis förbereder mig. Jag har fått byta ut en del sparring mot annan konditionsträning. Men vi har haft ett jättebra camp på klubben så jag har tränat runt skadorna och fått bra förberedelser ändå. Vi har tränat mycket situationsträning samt fokuserat på strategi, avslutar Martina.

Text: Annie Bondefelt
Foto: Wahab Akman

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4