Cemîl Karahan tog EM-silver för lilabältare

18 januari 2018  |  Annie Carriage

Cemîl Karahan tog steget in i turneringen idag och efter att ha vunnit på poäng i första matchen blev den andra matchen en bekvämare seger. I kvartsfinalen fick han möta en brasilianare i en tuff match innan han slutligen besegrade Pete O´Neal från USA i semifinal.

Första matchen vann jag på poäng, jag är ganska dålig på uppvärmning så första matchen i tävlingar brukar bli en extra uppvärmning för mig. I andra matchen lyckades jag avsluta snabbt men i kvartsfinalen mötte jag en brasse som tog kål på mig, han gick in hårt och kastade mig och jag landade på armbågen så det gjorde rätt ont. Han höll på att strypa mig och jag låg under rätt rejält, men jag tog mig ut ur strypet och tog topp-position, tog rygg och ströp ut honom, säger Cemîl till budokampsport.se

I semifinalen mötte Cemîl amerikanaren Pete O’Neal, det blev en intensiv match som var väldigt jämn.

 Han blev trött i slutet och jag kunde passera och söka poäng, säger Cemîl .

I finalen mötte svensken amerikanarens lagkamrat, Darin Conner Deangelis, en meriterad och lugn kille.

Jag går inte in i en match och tänker att jag ska spara energi, jag går in och vill vinna. Men då hade jag inte så mycket krut kvar i finalen och han var en väldigt stabil, lugn och erfaren motståndare, avslutar Cemîl.

Text & foto: Annie Bondefelt

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4