Elina Moestam vann EM-guld

18 januari 2018  |  Annie Carriage

Elina Moestam inledde sitt EM-äventyr med en första match som var både jämn och intensiv.

Den första matchen var rätt jämn men i andra matchen mötte jag en tjej som jag förlorat mot förut, men matchen idag vann jag ganska snabbt, säger Elina till budokampsport.se

I finalen fick Elina möta Naiomi A Matthews Martin från Spanien.

Tjejen jag mötte i finalen hade jag följt under dagen, hon var stark och rörde sig mycket och var explosiv. Hon spelade gärna topp märkte jag medan jag gärna spelar guard,  i tidigare matcher såg jag också att hon var bra på att passera guard, vilket jag tog med mig till finalen. I finalen tog jag min position från början och fick till en triangel tidigt och jag kände att hon började dra oss utanför mattan, min coach ropade att jag skulle låta henne dra utanför för det hon gjorde var uppenbart. Om domarna uppfattar att man drar sig utanför mattan med vilja så diskas man. Men försvarar hon låset och råkar hamna utanför mattan då skulle vi fått börja om i stående position och jag hade får två poäng. Även om min tränare tyckte det var tydligt så vågade jag inte riktigt släppa, jag hade kontroll och kände att jag är i en EM-final och jag har en triangel och om jag fortsätter kommer guldet bli mitt. Så jag tog tillbaka in henne på mattan, vi satt nog i triangeln i nästan fyra minuter, jag hade ordentligt med mjölksyra i benen då.

Trots många tidigare internationella framgångar och det nyblivna EM-guldet möter vi en ödmjuk idrottare på Pavilhao Lutiusos de Odivelas-arenan i Lissabon.

Jag brukar inte tänka att jag ska vinna när jag tävlar, det är inte därför jag är där. Jag vill göra mitt bästa och få ut allting som jag kan. Men jag är såklart jätteglad att jag vann! Jag tycker alltid det är konstigt när man vunnit något sänt här, tillägger Elina.

Det bubblar i kroppen, avslutar hon.

Under dagen har Sverige även kammat hem flera medaljer i olika valörer.

Cemil Karahan tog silver i -94 kilosklassen för lilabältare, en intervju med honom kommer upp på hemsidan inom kort.

Flera lilabältare tog sig upp på pallen, en av dessa var Johanna Sand som tog ett brons i -74kg, Tove Kärki tog även hon brons i -58,5 kilosklassen liksom Victoria Hansson i -69kg. Neda Khezerian kammade hem ett silver i -48,5 kilosklassen.

Text & foto: Annie Bondefelt

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4