Jimmy Palmgren tog EM-guld i Master 3

19 januari 2018  |  Annie Carriage

I sex år har Jimmy Palmgren tränat BJJ och förra året gjorde han mästerskapsdebut under EM, då kom han hem med ett brons. Idag blev det ett guld.

Jag är ingen tävlingsmänniska men det känns jättekul. Jag hoppas jag kan inspirera ungdomarna från klubben som följer mästerskapet, säger Jimmy till budokampsport.se

I den första matchen kontrollerade Jimmy i topp-position och motståndaren blev mer och mer stressad medan Jimmy såg lugn och avslappnad ut. Den andra matchen var den mer jämn, motståndaren var mer rörlig och Jimmy var nära att svepas men lyckades undvika att tappa poäng och vann till slut med 9-0.

Finalen blev däremot enklare, Jimmy dominerade från start och gick ur turneringen med guldpengen.

Jag har jättekul, bara positiva upplevelser. Det är skönt att det vi drillar på träningarna ger resultat när det gäller, säger Jimmy.

Jimmy vann både Swedish Open och Nordic Open under förra året och är även engagerad barn- och ungdomstränare.

Jag tränar barn- och ungdomar på Hilti BJJ Eskilstuna och jag hoppas att medaljen kommer inspirera de att göra sitt allra bästa på träningarna. Klubben har sponsrat en av våra ungdomars resa hit och jag hoppas att hans deltagande också ska peppa, avslutar Jimmy.

Text & foto: Annie Bondefelt

 

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4