Filiph Waldt kan bli Årets genombrott

Thaiboxaren Filiph Waldt gjorde landslagsdebut under VM i thaiboxning i Minsk 2017. Det slutade med ett VM-silver i A-klass för göteborgaren. Nu är han nominerad till Kampsportsgalan i kategorin Årets genombrott.
– Man hade ju hoppats att bli nominerad, samtidigt finns det så många duktiga kampsportare i det här landet. Jag är både glad och stolt över den här nomineringen, säger han till budokampsport.se.

23 januari 2018  |  Jonathan Broberg

Kampsportsgalan 2018 närmar sig. Den 17:e mars på Berns salonger i Stockholm är det åter dags.

Idag offentliggjordes nomineringarna och i Årets genombrott återfinns thaiboxaren Filiph Waldt, som bland annat vann ett mycket överraskande VM-silver under fjolåret.
– Jag minns att jag gick in i VM-turneringen och tänkte att jag ska göra en bra match. Jag hade hört mycket om att VM har hög konkurrens och att det är väldigt tufft och så, så jag var nervös innan. Sedan vann jag första matchen och även semifinalen, som jag vände från ett underläge.

Att bli nominerad till Kampsportsgalan är något han ser som en stor bekräftelse.
– Ja, det är ett erkännande utåt och ett kvitto på att jag har gjort det bra. Det är väldigt många duktiga kampsportare i Sverige så det är en stor ära att bli utnämnd på det här sättet. Det ska bli kul att gå på Kampsportsgalan också, det blir första gången för mig.

Text: Jonathan Broberg
Foto: Hans Edström

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4