Patricia Axling kan ta trippeln

29 januari 2018  |  Annie Carriage

Patricia Axling har haft ett fullspäckat år ifjol då hon tog SM, EM och VM-guld för andra året i följd. Dessutom är hon en av två ambassadörer som representerar ”Framåt för fler i rörelse”, ett projekt i samarbete med RF och Svenska Spel. Nu är hon nominerad i tre kategorier till Kampsportsgalan i mars.
– Extra värmande känns nomineringen till årets förebild, säger Patricia till budokampsport.se

För andra året i rad är Patricia Axling nominerad till flera kategorier inför Kampsportsgalan i mars, i år är hon nominerad till Årets förebild, Årets kampsportare och Årets mästarinna.

– Det känns glädjande och ärofyllt att vara nominerad i flera kategorier i år igen tillsammans med många andra framstående namn inom budokampsport. Att upprepa bedriften med att vinna SM, EM och VM två år i rad tror jag väger tungt hos juryn. Extra värmande känns nomineringen till årets förebild som jag delvis tror beror på en blandning av mina faktiska resultat och delvis i mitt engagemang i ”En frisk generation” och Svenska Spel och Riksidrottsförbundets satsning ”Framåt för fler i rörelse”. För mig är det viktigt att förmedla att rörelse är någonting för alla, ung som gammal, och att det kan göras på olika sätt och med olika ambition men att det behövs för att få struktur i vardagen och samtidigt ger det positiva resultat beträffande fysiskt och psykiskt välmående. Det är heller aldrig för sent att testa nya motionsformer, det gäller bara att ta steget och kan jag inspirera andra människor till det så blir jag väldigt glad. Idrotten har utvecklat mig fysiskt och mentalt samt givit mig möjligheten att komma i kontakt med olika människor, kulturer och se nya platser. Jag har vidgat mitt synfält i ett positivt hänseende, avslutar Patricia.

Text: Annie Bondefelt
Foto: Jonathan Broberg

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4