Irman Smajic kan bli Årets mästare

31 januari 2018  |  Annie Carriage

Irman Smajic har lagt ett händelserikt idrottsår bakom sig där en av höjdpunkterna var när han försvarade sitt VM-guld. Till Kampsportsgalan den 17:e mars är han nominerad till Årets mästare.
– Ingenting är omöjligt, säger Irman till budokampsport.se

– En kompis tyckte jag skulle kolla på TV-sändningen där de nominerade presenterades eftersom han trodde jag hade en chans, jag tänkte nog att jag inte skulle finnas med men bestämde mig för att kolla. När jag sen såg mitt namn blev jag förvånad men naturligtvis skitglad, berättar Irman.

– Jag är inte så van att se mitt namn i dessa sammanshang men då kände jag att jag kanske ändå kan något om MMA. Jag tror att juryn såg till mina meriter från SM, EM och VM och att jag ställer upp på alla matcher jag kan, fortsätter Irman.

MMA har haft en stor effekt på Irmans liv och det hela började när han bestämde sig för att testa MMA i syfte att gå ner i vikt och bli mer hälsosam.
– Förut belönade jag mig med sötsaker som egentligen inte är nyttiga för kroppen istället för att välja ett alternativ som faktiskt ger kroppen mer energi. Sen har det bara rullat på med träning och mästerskap och det var en häftig känsla när jag första gången blev omnämnd som elitidrottare, säger Irman.

Förutom ännu fler medaljer till samlingen belönades Irman nyligen med titeln “Årets Sportkomet” av Radio P4 Kalmar.
– Det var 15 som var nominerade och de flesta var yngre, men det visade sig att även någon över 35 år kan vara en komet. Ingenting är omöjligt, ålder betyder inget det är bara att fortsätta kämpa, säger Irman.

Livet som elitidrottare är inte alltid det enklaste och en hel del koordinering behövs när han ska pussla ihop livet som tvåbarnspappa med jobb och träning i olika delar av landet.
– Främst vill jag tacka min sambo som var den som fick mig att testa MMA, hon står alltid bakom mig och peppar mig. Sen har min coach Johan Jorup och Kampsportscentret Linköping varit en stor inspirationskälla och stöd liksom teamet på Allstars som välkomnade mig med öppna armar, avslutar Irman.

Text: Annie Bondefelt
Foto: Jonathan Broberg

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4