Första utbildningen i physical literacy

Ett av SB&K:s största enskilda projekt, ja troligen det största, sjösätts i praktisk mening i helgen. Då hålls nämligen den allra första utbildningen i physical literacy för ledare inom SB&K i Umeå. Satsningen på MotoriQ – physical literacy är därmed igång.
– Ja, äntligen kan vi med stolthet och förväntan rulla igång med våra utbildningar, säger projektledare Magnus Ledin till budokampsport.se.

1 februari 2018  |  Jonathan Broberg

När projektet Prispallen initierades och SB&K vann den sammanställningen togs ett beslut att större delen av pengarna därifrån skulle satsas på den banbrytande filosofin kring physical literacy.
Projektet MotoriQ grundades av SB&K och under drygt ett år har verksamheten planerats, flera ledare inom främst utbildningsgruppen har utbildats vidare i physical literacy, bland annat genom en resa till Kanada.

Och ett utbildningsmaterial har tagits fram. Nu är det dags att ta projektet vidare och det börjar rent konkret med en utbildning för ledare och föräldrar inom våra föreningar i Umeå på söndag.
– Ja, äntligen kan vi med stolthet och förväntan rulla igång med våra utbildningar. Vi har arbetat med detta i över ett år med att ta fram en utbildningsplan, material och så. Det känns otroligt spännande att vi, efter så lång process, nu kan sätta i gång. Vi är spända på hur detta kommer att mottas.

Tre utbildningstillfällen är redan klara, i Umeå i helgen alltså, i Göteborg den 24:e februari och i Helsingborg den 14:e mars.
– Just nu fokuserar vi på att ge utbildningen till våra föreningsledare och intresserade föräldrar, men förhoppningsvis kan vi även öppna upp för andra idrottsledare, politiker och andra intressenter i framtiden.

Text: Jonathan Broberg

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4