Sofia Olofsson kan bli Årets kampsportare

5 februari 2018  |  Annie Carriage

Sofia Olofsson är en av Sveriges starkast lysande stjärnor inom thaiboxning och till Kampsportsgalan är hon nominerad till Årets kampsportare.
– 2017 är ju hittills det absolut utan tvekan det bästa året thaiboxningsmässigt för min del, säger Sofia till budokampsport.se

Sofia Olofsson har haft ett givande år minst sagt, efter att ha vunnit SM tog hon guld under sommarens World Games liksom EM-guldet innan hon besegrade Iman Barlow och slutligen blev nominerad till Jerringpriset.
– 2017 är ju hittills det absolut utan tvekan det bästa året thaiboxningsmässigt för min del, att vinna SM och sedan ta guld i World Games som jag kvalificerade mig för redan 2015 är det största jag gjort, det är ju det närmsta vi kan komma OS inom vår sport än så länge. Att sedan avsluta året med ett EM-guld och sedan besegra Iman Barlow var ju inte direkt en dålig avslutning på 2017, säger Sofia till budokampsport.se

Trots de senaste årens dominans inom thaiboxningen är Sofia ödmjuk när det gäller de resterande som är nominerade i samma kategori och lyfter gärna fram de som följ henne på vägen.
– Det känns alltid kul att bli nominerad och få uppskattning för allt slit man lägger ner, de andra tre nominerade lägger nog ner minst lika mycket slit och förtjänar utan tvekan att vara nominerade också, säger Sofia.
– Prajerd Taeng-am är ju en av mina stöttepelare inom min tekniska utveckling, och på senare tid även Henrik Nässén. Jag har alltid varit imponerad av Sanny Dahlbecks självsäkerhet i ringen och innan han går in i ringen, själv är jag ett vrak, tillägger Sofia.

Förutom de sportsliga meriterna upplever hon också att idrotten har hjälpt henne även utanför ringen.
– Jag har blivit mer modig och självsäker som person tack vare idrotten, jag vågar lite mer nu än förr. Dock har jag mycket kvar att jobba på då jag är väldig blyg och har svårt att släppa in personer inpå livet, avslutar Sofia.

Text: Annie Bondefelt
Foto: Jonathan Broberg

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4