Lena Olsson kan bli Årets ledare

6 februari 2018  |  Annie Carriage

Lena Olsson har länge varit en aktiv ledare inom thaiboxningen och är nu nominerad till Årets ledare. Hon är både ordförande för Fighter Muay Thai, ledamot i Svenska Muay Thai Förbundets styrelse och Team Manager i landslaget. 
– Just landslagsbiten tar emellanåt mycket tid och energi och min sambo frågar då och då varför jag gör det. Mitt svar är alltid att det ger mig tillfredsställelse att hjälpa människor att uppnå sina drömmar, säger Lena Olsson till budokampsport.se

Lena Olsson är en av de ledare som är nominerad i kategorin Årets ledare och trivs väldigt bra i rollen som Team Manager.
– Jag blev väldigt förvånad! Hade tänkt se livesändningen för att höra hur många nomineringar thaiboxarna lyckades få men fastnade i möten på jobbet och fick istället läsa ikapp under eftermiddagen. Årets ledare stod nog som sista kategori och fick läsa det två-tre gånger innan jag fattade. Var svårt att vara fokuserad på efterkommande möten den dagen, jag blev väldigt rörd, säger Lena.
– Jag ser det som positivt att jag är kvinna och lite äldre än de tävlande, ibland är det lättare att vända sig till mig om man har funderingar eller bara behöver prata av sig under en promenad. Ibland kallar jag mig för “Team Mom” istället för “Team Manager”. Men när det gäller mästerskapen och kontakten med de internationella förbundet är det viktigt att inte vara för mjäkig, man måste stå på sig, säger Lena till budokampsport.se

Idrott har alltid varit viktigt för Lena och att ta klivet från att själv träna thaiboxning till att engagera sig även vid sidan av kom naturligt.
– Jag idrottade en hel del när jag var yngre, sen kom livet lite i vägen. Men för ett gäng år sedan gick jag och min väninna på boxpass på gymmet och tyckte att det hade varit kul att testa “lite mer på riktigt”. Sagt och gjort, vi besökte Fighter Centre i Göteborg på öppet hus och bestämde oss för att testa muay thai. Jag har alltid varit en sån som engagerar mig så när de sökte funktionärer för FMT Open 8 anmälde jag mig och på den vägen är det, säger Lena.
– Som ledare tror jag att det är viktigt att vara lyhörd men bestämd, man behöver kunna tänka framåt och se eventuella detaljer som är viktiga. Under exempelvis ett mästerskap kan saker och ting snabbt ändras och det är bra att vara förberedd på sådant, det är viktigt att tänka på helheten utan att det drabbar individer, tillägger Lena.

Tiden som Team Manager är fyllt av fina minnen, ett av de bästa är från hennes första internationella mästerskap i Thailand.
– Finns många fina minnen! Men ett minne jag ofta tänker på är mitt första internationella mästerskap, Royal World Cup i Bangkok. Allt var nytt för mig då eftersom det var mitt första mästerskapet och jag fick gå på känsla då jag inte fått någon direkt överlämning. Jag har ett stort kontrollbehov och det är frustrerande när man är på mästerskap, men just kontrollbehovet visade sig vara guld värt. En kväll smällde det, terrorister bombade vid ett monument inte långt från vår tävlingsarena. Det utsatta området låg mellan arenan där vi befann oss och vårt hotell. Tack vare mitt kontrollbehov hade jag listor på alla som var med oss, deras rumsnummer, namn och nummer till närmsta anhöriga med mera. Vi kunde enkelt räkna in folk på arenan och jag tog mig sedan snabbt till hotellet för att samla ihop resterande delar av gänget. Vi hade juniorer med oss också vilket ökade stresspåslaget ytterligare. Gemensamt och snabbt löste vi det omedelbara och etablerade kontakt även med SB&K i Sverige och därigenom UD och konsulatet i Bangkok, avslutar Lena.

 

Text: Annie Bondefelt
Foto: Jonathan Broberg

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4