Anders Ohlsson nominerad i kategorin Årets ledare

7 februari 2018  |  Annie Carriage

Anders Ohlsson är en av de nominerade eldsjälar som kan belönas med priset “Årets ledare” på Kampsportsgalan den 17:e mars.
– Det är ingen lätt uppgift juryn har, det finns så många fantastiska ledare inom kampsporten, säger Anders Ohlsson till budokampsport.se

Det är en fin skara engagerade ledare som i år är nominerade till Kampsportsgalans pris ”Årets ledare”, en av dessa är Anders Ohlsson.
– Min roll i MMA-landslaget skiljer sig en hel del från min roll som ordförande och MMA-tränare på Kampsportscentret i Linköping. Landslaget träffas två-tre gånger innan årets första mästerskap och vi har lyckats väldigt bra vad gäller att bygga ett starkt sammansvetsat team på kort tid med atleter med väldigt olika egenskaper i en individuell idrott. Det krävs en hel del fingertoppskänsla för att få alla att bli en del av teamet och samarbeta för att få trygghet under mästerskapen och kunna prestera maximala resultat. På klubbnivå träffar man sina atleter nästan på daglig basis vilket ger andra förutsättningar för mig som ledare. Så jag tänker att juryn ser att jag besitter ledaregenskaper som hanterar både klubbverksamhet på hemmaplan och utmaningarna under stora internationella mästerskap, säger Anders till budokampsport.se

-”Jag hade precis kört ett fyspass, satt i bastun och kollade på livesändningen från Berns”
– Jag hade precis kört ett fyspass och satt i bastun och kollade på livesändningen från Berns. Det visade sig bli en väldigt trevlig dag, oerhört smickrande att vara en av fyra som nomineras till det här priset, något att vara riktigt stolt över!
– För att lyckas som ledare måste man vara lyhörd och kunna hantera olika personligheter, det finns många med starka viljor. Man behöver kunna hitta balansgången mellan att vara en vän och en ledare och att alla i gruppen förstår när man är i vilken roll. Man måste våga vara rak och ärlig, om man behandlar alla med respekt så får man respekt tillbaka, fortsätter Anders.

Anders har haft en gedigen erfarenhet som aktiv i många olika idrotter, både i lagidrotter och i individuella sporter. Men det var först när han anmälde sig till ett shootfightingläger 1999 som han hittade rätt.
– Jag började som så många andra med lagsporter men gillade nog ganska tidigt individuella idrotter och körde bland annat badminton och gevärsskytte. Jag provade på taekwondo i 20-årsåldern och fastnade för kampsport. Jag testade runt lite även där och fick nys om ett shootfightingläger i Båstad som August Wallén anordnande. Jag hade ingen riktig koll på vad exakt jag skulle testa men fastnade direkt, sen dess har jag tränat och coachat MMA och kommer förhoppningsvis fortsätta med det så länge kroppen och knoppen är med mig, säger Anders.

Och många fina minnen har det redan blivit.
– Det är så många minnen, både på klubbnivå och med landslaget. Vi har ju haft fantastiska sportsliga framgångar och har rest runt i världen med både landslaget och med proffsfighters. Under dessa resor har man ju upplevt både det sportsliga och andra roliga äventyr utanför idrottshallar, arenor och burar. Men om jag ska lyfta fram det viktigaste så är det alla grymma människor man har lärt känna genom åren, många har blivit vänner för livet, avslutar Anders.

Text: Annie Bondefelt
Foto: Ostrogonac Production

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4