Anna Astvik förbereder sig för match mot Amy O´mara

16 februari 2018  |  Annie Carriage

Anna Astvik avslutade 2017 med att ta ett VM-guld i Bahrain mot Hannah Dawson från Nya Zeeland. Nu förbereder hon sig inför match mot Amy O´mara från England den 10:e mars.
– “Jag kommer gå in aggressivt i början och försöka sätta respekt direkt”

Nya året har tagit sin början och sen VM-guldet i november har Anna haft sikte på fler matcher och arbetat för att nå ytterligare utveckling.
– Jag har fått hjälp av bästa Gabriella Ringblom som har lagt in mycket mer fys i min träning inför den här matchen. Vilket gör att jag känner att den här matchen kommer inte vara nånting jämfört med den fysen jag har kört, skrattar Anna.
– Sen jobbar vi mycket på att få mina fötter och överkropp att synka varandra och bli lite mer explosiv i mina slag. Sen försöker jag tänka på att röra huvudet hela tiden så jag inte blir så lätt träffad och att hålla ner den där berömda hakan, säger Anna till budokampsport.se

– Jag satsar på EM-guld och VM-guld i slutet av 2018, 2019 vill jag gå över till proffs men det beror på hur jag utvecklar min teknik och det mentala, fortsätter Anna.

Motståndaren Amy O´mara är en engelsk MMA-fighter som kommer från tre förluster varav två TKO.
– Det jag vet om Amy O’mara är att hon är med i det engelska landslaget och är en tjej som gärna vill gå framåt precis som jag. Jag börjar plugga in mina motståndare mer och mer nu men samtidigt är det viktigt att fokusera på sig själv annars blir det hon som får styra matchen. Det jag tänker innan match är främst på det jag ska göra och att det ska bli kul, säger Anna.

Anna förväntar sig en tuff match och kommer gå in aggressivt redan från början.
– Jag kommer gå in aggressivt i början och försöka sätta respekt direkt. Sen resten av matchen ska jag försöka bryta ner hennes självförtroende genom att hitta vinklar så hon inte träffar mig och sen ska jag träffa henne hårt, säger Anna.

Anna är även nominerad till Årets genombrott inför Kampsportsgalan som kommer gå av stapeln en vecka efter matchen i England. 
– Det är sjukt smickrande att bli nominerad till året genom brott och sen tycker jag även att jag förtjänar den nomineringen om man får vara lite självgod. De som har följt mig från början har sätt stor utveckling på kort tid och det har jag att tacka både pancrase och mmalandslaget för, avslutar Anna.

Text: Annie Bondefelt
Foto: MMA Battle Arena

 

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4