Filiph Waldt inför SM

20 februari 2018  |  Annie Bondefelt

Det har varit ett intensivt år för thaiboxaren Filiph Waldt, ett VM-silver och nu senast en nominering till Årets Genombrott på Kampsportsgalan som arrangeras den 17:e mars. I helgen är det dags att inleda ett nytt tävlingsår när SM i Lomma går av stapeln.

Året som gått har gett Filiph många erfarenheter som han tror kommer vara en stor hjälp även 2018.
– Detta blir mitt fjärde SM och jag tycker jag har utvecklats på i stort sett alla plan. Jag har fått mycket internationell erfarenhet och gick tio matcher förra året, säger Filiph till budokampsport.se

Utöver erfarenhet har han en stark motivation som driver honom och hans utveckling framåt.
– Motivationen är att bli bäst såklart, mitt stora mål är att ta ett världsmästarbälte i någon av de stora organisationerna innan jag är klar med min fighting. Om det händer eller inte är en annan sak, men jag vill göra ett avtryck i svensk thaiboxning.

– Jag har jobbat extra mycket på att förbättra min boxning så den vill jag vill främst fortsätta utveckla i år. Men jag studerar ständigt thaiboxning och försöker hitta inspiration från de bästa så jag kan utveckla alla mina vapen, tillägger Filiph.

Målsättningen för 2018 är att ta revansch på VM, prestera på EM och även gå några proffsmatcher. Men allt börjar med SM nästa vecka.
– Det var ett väldigt hektiskt men roligt år och jag har väl i stort sätt samma mål som förra året fast snäppet högre. Jag vill göra ännu bättre ifrån mig i år, så förhoppningsvis var 2017 bara uppvärmning. Men rent konkret vill jag framförallt revanschera mig mot Thailand på VM, sen vill jag visa mitt rätta jag på EM också. Och även gå ett par stora proffsmatcher. För att göra detta så måste jag först och främst vinna SM igen och sedan träna ännu hårdare. Det kommer såklart bli väldigt tufft men jag ställer ständigt höga krav på mig själv, avslutar Filiph.

Se SM i thaiboxning LIVE här.

Text: Annie Bondefelt
Foto: Hans Edström

2
0
1