Sara Hägge kan bli Årets Mästarinna på Kampsportsgalan

23 februari 2018  |  Annie Carriage

Den 17:e mars arrangeras Kampsportsgalan på Berns i Stockholm, en av de nominerade till Årets Mästarinna är Sara Hägge. Sara har sedan många år varit en starkt lysande stjärna inom kyokushin och hon hade ett spännande 2017. Under året som gått tog hon ett historiskt EM-guld och det blev ytterligare ett guld när SM i kyokushin hölls för första gången på många år.

Du har blivit nominerad till Årets Mästarinna, vad tror du själv ligger bakom den nomineringen? Och hur kändes det när du fick veta att du var nominerad?
– Ja det känns hur kul som helst! Det är helt otroligt fint att folk har tagit sig tid att nominera mig. Jag hade ett kanonår 2017 med Sveriges första EM-guld så den medaljen kanske har något med nomineringen att göra också. EM-guldet är något jag kommer minnas hela livet, fast då tjöt jag mest glädjetårar hela tiden, berättar Sara.

– Och Årets Mästarinna känns ju som en häftig kategori, där är liksom mina idoler med. Jag blev sjukt överraskad av nomineringen, men också väldigt glad och tacksam, fortsätter Sara till budokampsport.se

Finns det någon speciell som du vill nämna som haft ett stort inflytande på din utveckling eller inspirerat dig genom åren?
– Jag har en fantastisk coach, Jörgen Ghose, som har ställt upp i vått och torrt för mig. Han har hjälpt mig med allt från träning till hjärnspöken. Utan honom hade det inte blivit en enda medalj. Sen inspireras jag av alla duktiga fighters i landslaget och har en fantastisk pojkvän som stöttar mig i allt, säger Sara.

Hur har idrotten påverkat dig och ditt liv?
– Jag kämpade mot rätt jobbiga depressioner som tonåring och idrotten gav mig verktyg att bygga upp min självkänsla. Utan idrotten hade mitt liv sett väldigt annorlunda ut idag och jag är väldigt tacksam att det var just kampsport jag fastnade för, avslutar Sara.

Text: Annie Bondefelt
Foto: Arkivbild

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4