Växjö Titans nominerad till Årets Klubb

12 mars 2018  |  Annie Bondefelt

Växjö Titans är en förening som funnits sedan 2001 och erbjuder träning i BJJ, thaiboxning och MMA. Nu är de nominerade till Årets Klubb inför Kampsportsgalan den 17:e mars på Berns i Stockholm.

– Vår vision är att fortsätta prioritera kvalitet framför kvantitet. Vi är 250 medlemmar och det är lite vår smärtgräns. Istället för att bygga ut eller leta större lokal satsar vi på ännu bättre förhållanden för de som tränar, och framförallt vill satsa på tävling. Vi planerar också förbättringar i lokalen som ska göra att man trivs ännu mer. Vi ska också fortsätta att engagera oss i våra förbund och jobba för våra sporter i stort – inte bara stå vid sidan av och “gnälla”. Vi ska också jobba ännu hårdare för att få fler tjejer till klubben. I dagsläget har vi 25% tjejer som medlemmar, men målet är 30% innan året är slut. Vår styrelse ska alltid ha 40/60 eller 50/50 fördelning män och kvinnor. Vi vill också ha en spridning av åldrar i styrelsen, berättar föreningens kassör Kristina Gustafsson.

Föreningen jobbar även med Växjö kommun och Smålandsidrottens projekt “säker och trygg förening” där man arbetar med ett utvecklingsarbete och kvalitetsmärkning, något som i förlängningen ska utmynna ut i att skapa ännu bättre förutsättningar för föreningarnas medlemmar. Även värdegrundsarbete står högt upp på dagordningen hos Växjö Titans styrelse.

– Vi i styrelsen frågar oss alltid om beslut som vi tar går hand i hand med vår värdegrund. Vår värdegrund är något vi jobbar väldigt mycket med, det är inte bara ett papper, både mot ledare, medlemmar och föräldrar. Vårt motto är att ingen ska gå ifrån lokalen utan att känna att de har gjort något bra. Vi försöker att ge ett mervärde, vi ska vara som ett andra hem, inte bara en träningslokal. Vi tar tag i problem och konflikter så fort de uppstår. Vi håller hårt på att man ska vara en god representant för klubben även utanför lokalen och vi låter våra instruktörer åka på seminarier och utbildningar för att de ska känna sig inspirerade och få nya infallsvinklar och ibland omvärdera gamla sanningar, berättar Kristina.

Nomineringen till Årets Klubb tror föreningen beror just på deras engagemang i de mjuka värdena, att de tar ett samhällsansvar och tror på att de kan påverka genom idrott.

– Vi har otroligt kunniga och engagerade ledare. De håller inte bara bra och utvecklande pass, de skapar en gemenskap och ser till att konceptet “each one teach one” hålls levande. Vi är inte så mycket för prestige, här tränar alla med alla och delar med sig av sin kunskap. Sen tror jag att de allra flesta av våra medlemmar är otroligt stolta över att representera Växjö Titans, vi syns i media, vi är med i många projekt, vi uppför oss sportsligt och proffsigt på tävlingar. Vi betalar tävlingsavgifter, står för resor, anordna seminarier med världsstjärnor. Hos oss ingår alltid plusmeny när man betalar träningsavgiften, avslutar Kristina.

Text: Annie Bondefelt
Foto: Simon Elmlund

2
0
1