Årets Förebild – Cemîl Karahan

20 mars 2018  |  Annie Bondefelt

Han driver projekt för att engagera barn och ungdomar att träna och han vann dessutom både EM-guld och EM-silver under mästerskapen i Lissabon i början på året. I helgen vann Cemîl Karahan pris som Åres Förebild.

– Jag var så uppe i varv fortfarande, hade precis tävlat någon timma innan, så tänkte inte så mycket, typ vad ska man säga där uppe på scen, skrattar Cemîl.

– Det betyder enormt mycket att vinna i just denna kategori, att man gör något rätt i alla fall. Finns nog inget bättre än att bli sedd som en förebild, att man kanske gör en förändring i någons liv mot det bättre, fortsätter Cemîl.

Ett av projektet Cemîl driver i Flemingsberg är barn- och ungdomsträning. Klockan 6:00 måndag till fredag tränar de tillsammans innan skolan och på lördagar finns det också pass för de som kan. Och projektet fortsätter.

– Jag kommer att fortsätta köra på som jag alltid gjort, vi söker aktivt efter en lokal som vi kan kalla vårt inte bara där vi kan träna utan där vi kan hjälpa de med allt annat också. Så att mina elever känner sig som hemma och inte bara som en gäst hos andra. Jag kommer att ta en ny grupp av ungdomar som vi kommer att erbjuda körkortspaket till så fort vi är klara med denna kull, hittills har tre utav eleverna tagit körkort sen vi började i höstas.

– För mig är det en självklarhet att hjälpa våra unga så jag har aldrig stannat upp och tänkt på det men det är nog ungdomarna som driver mig, att se deras utveckling, se de växa upp är helt ovärderligt. Jag tror att man måste verkligen vilja göra en förändring annars kommer man inte orka i längden, man måste tro på ungdomarna även när de själva kanske inte tror på sig, avslutar Cemîl.

Text: Annie Bondefelt
Foto: Hamid Ershad Sarabi

2
0
1