Stor thaiboxningstävling i Varberg för barn och unga

Varbergs Thaiboxningsklubb kommer på lördag stå värd för en stor barntävling. Och intresset inför Rising generation 1 har varit enormt.
– Vi hade mer än 80 anmälda, men fick sätta stopp vid 20 matcher då vår lokal inte klarar mer, säger en av arrangörerna Pelle Bånghäll till budokampsport.se.

6 april 2018  |  Jonathan Broberg

Barn- och ungdomstävlingar inom thaiboxning är på frammarsch. Inte minst genom införandet av diplomthaiboxning har tävlingar för barn och unga lyfts.

I helgen, på lördag, är det dags för ännu en sådan – rising generation 1, i Varberg.

En av arrangörerna, Pelle Bånghäll, menar att intresset för tävlingen varit väldigt stort.
– Vi hade mer än 80 anmälda, men fick sätta stopp vid 20 matcher då vår lokal inte klarar mer. Det är mycket föräldrar och syskon som vill komma och kolla på matcherna. Vi kommer fortsätta hålla dessa tävlingar och funderar på att ordna större lokal till nästa tillfälle.

Föreningen Varbergs thaiboxningsklubb var drivande i att en gång i tiden få till diplomthaiboxningen, och upplever nu ett uppsving i att arrangera sådana tävlingar.
– Det är populärt i Västsverige och speciellt på kusten och i Varberg. Vi har alltid prioriterat att ha en bra ungdomsverksamhet. Vi var de som startade både diplomthaiboxning och JSM och vi hoppas med tävlingar som den imorgon, att sporten får fäste hos barn, men att även få in fler föräldrar, så de lär känna vår sport.

Tävlingen hålls i morgon hos Varbergs Thaiboxningsklubb.

Text: Jonathan Broberg
Foto: Maria Ohlsson

2
0
1