Bronsmatch väntar för Tilda EK

28 april 2018  |  Annie Carriage

21-åriga Tilda Ek från Svedala, som igår tog VM-guld i submission och ett silver i semikontakten, inledde idag knockdown-disciplinen i Budapest. 

Med två medaljer i bagaget gick hon idag semifinal i knowdown, efter fulltid hade bägge samma poäng med vinsten tilldelades algeriskan. Trots förlust var det en fin prestation från svenskan och nu väntar bronsmatch.

Fler svenskar har också gått matcher under dagen, Erik Larsson går vanligtvis i -80 kg men fick idag tävla i en högre viktklass när dessa slogs samma. I första matchen mötte han regerande världsmästaren från Frankrike och Erik gjorde en otrolig insats och ledde med poäng halva matchen innan fransmannen gick på kast och lyckades dra in ett armlås vilket betyder att 21-åriga Erik är utslagen.  Niklas Bengtsson gick match i U21 och vann den första matchen mot en polack, en match där Niklas hade full koll från början till slut. Men finalen blev för tuff, Niklas hängde med bra inledningsvis  och krigade matchen igenom men fick se sig besegrad av algeriern.

Utöver dessa medaljer har Sverige även tagit ett VM-silver i veteranklassen genom Jens Nykvist samt två silver och ett brons i världsturnering för barn och ungdomar, World Cup, som pågår parallellt i Budapest.

Text: Annie Bondefelt
Foto: Martin Jönsson

 

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4