”Jag är väldigt nöjd med vad vi kommer att leverera”

Den 19:e maj är det dags för en av svensk MMA:s stora höjdpunkter. Superior Challenge firar tio år, och det med en gala på Cirkus i Stockholm.
– Nu tar vi MMA-cirkusen till Cirkus, ler arrangör Babak Ashti till budokampsport.se.

8 maj 2018  |  Jonathan Broberg

Superior Challenge återkommer den 19:e maj, med en ny stor föreställning. Denna gång på anrika Cirkus på Kungliga Djurgården i Stockholm.

Flera stora svenska MMA-profiler, som Simon Sköld, Karl Albrektsson och Bea Malecki, kommer att matchas. Galans arrangör Babak Ashti är säker på att det blir en underhållande kväll.
– Ja, absolut. Vi kommer bygga lite nya koncept kring galan som vi hoppas publiken och fighters gillar. Jag förväntar mig själv en väldigt färgsprakande kväll, och det känns väldigt kul att arbeta med och på Cirkus.

Babak har länge försökt bygga en show-känsla och ett givet mervärde kring sina Superiorgalor. Nu tar galan avsats mot ännu en ny era.
– Jag har velat och vill fortfarande ta MMA in i finrummet. Jag älskar sporten och med rätt paketering, vilket MMA verkligen ofta har fått, finns det få idrotter som är så underhållande, tycker jag. Vi måste fortsätta jobba oss bort från gympasalsfeelingen. Och där erbjuder Cirkus en mycket intressant lösning.

“Det blir en kul kväll”
Flera stora svenska profiler kommer matchas, däribland Karls Albrektsson och Simon Sköld. Dessutom går Martin Akhtar main event.
– Jag är mycket nöjd med matchkortet och tror på många intressanta matcher. Martin Akhtar går main event, och det kommer bli en sevärd match. Karl Albrektsson gör Superiordebut, och det ser jag mycket fram emot och även Bea Malecki och Tobias Harila gör spännande debuter för oss. Det blir en kul kväll.

Rent utsmyckningsmässigt kommer buren att sänkas ned något i golvet, och också det blir speciellt.
– Buren kommer ta upp mycket av atmosfären under galan, tänket är att lite försöka likna Colosseum.

Text: Jonathan Broberg
Foto: Mona Lundkvist

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4